Víno a čary (2021) | Databáze knih

Víno a čary přehled

Víno a čary
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484384/bmid_vino-a-cary-1wZ-484384.jpg 4 278 278

Víno a čary série

1. díl

Po celé stáročia chránili vinice Château Renard talentované vínne čarodejnice, ktorých kúzla pomáhali dorábať svetoznáme víno z údolia Chanceaux. Elenu, jednu z čarodejníc, však postihla kliatba, ktorá ju uväznila v podobe ropuchy na plytčine močiara a jej magické schopnosti zoslabli. Prešlo dlhých a trpkých sedem rokov, kým sa jej podarilo kúzlo prelomiť a vrátiť sa k svojmu bývalému životu. Lenže vinicu, ktorú mala zdediť, teraz vlastní pekný cudzinec. Jean-Paul Martel uprednostňuje vedu pred poverami a nepodporuje ani vieru miestnych obyvateľov vo vínne čarodejnice. Aby Elena mohla pomôcť vinohradu zotaviť sa, musí utajiť svoju skutočnú identitu a rovnako aj plány na pomstu tomu, kto jej ukradol najlepšie roky života. Keď sa jej bývalý snúbenec stane obeťou rituálnej vraždy, podozrenie padne na Elenu. Zdá sa, že niekto v údolí praktizuje starú temnú mágiu, takú nebezpečnú, že nie je zapísaná ani v kúzelných knihách. Elenu čaká ťažký zápas, aby očistila svoje meno a ochránila všetko, čo miluje.... celý text

Literatura světová Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Grada

The Vine Witch, 2019

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víno a čary. Přihlašte se a napište ho.

evineckY
02.03.2025 4.5 z 5

Pěkná kniha - MAGIE, ČARODĚJKY, VÍNO A LÁSKA
Jsem moc spokojená a doporučuji.

Člověk musí hrozny respektovat. To byla první lekce. Vždyť víno je
živý a dýchající tvor. Každé víno má vlastní osobnost, každý ročník je
jedinečný, tak jako srdce a mysl čarodějky, která ho vyrobila.

A pak, přesně jak doufala, přišel lehký dozvuk s náznakem melancholie.
Nebyla úplně součástí chuti, představovala spíš jen vzpomínku, ale i tak tam byla, aby nezapomínala. Tak jako vůně muškátů v zimě.

Květinka008
02.03.2025 3 z 5

Opet jsem udelala vyjimku a precetla si predchozi komentare pred napsanim sveho, dokonce jeste pred doctenim knizky, nekdy v jeji tretine. Po pomerne sokujicim barvitem uvodu jsem pochopila, ze se dej nebude odehravat v soucasnosti, coz jsem podle anotace (a evidentne ne jedina) ocekavala. Potom mi dej pripadal jako naprosta hovadina, kterou cist bude ztrata casu. Kdyz jsem ale pristoupila na to, ze jde o pohadku pro dospele, naladila jsem se na styl vypraveni a nektere postavy mi zacaly byt sympaticke (vsechny tri ve vezeni), uz jsem se rozhodla knihu docist. Nedocitam opravdu jen vyjimecne... S cim take musim souhlasit z predchozich komentaru, ze urcite nejde o romantiku a lovestrory, v tomhle smeru by se dalo urcite v pribehu vymyslet vic, ale gradace a pointa velmi pekna.

Atanone
21.02.2025 4.5 z 5

broskev28 řekla hodně za mě, včetně krátké citace z doslovu, kdyby sem ty věty nedala ona, udělala bych to já.
Podle komentů jsem netušila, do čeho jdu. Podivný začátek byl docela slibný a pak už jsem se do toho příběhu propadla. Za úžasnými popisy vůní a chutí jsem šla jak pes za kostí. Ten příběh je malebný v mnoha významech toho slova.
Mám okamžitou potřebu vyhrabat své knihy o bylinách, protřídit své zápisky, pohladit kameny a očichat bylinky, čaje a sirupy. A k tomu všemu pochopitelně si nalít sklenku nějakého dobrého vína.
Doporučuji bylinkářkám, čarodějkám a dryádám. I když ti, co si přijdou pro dávku romantiky, se taky můžou něčemu přiučit. I my, mudlové, jsme součástí Všeho.

Knižní novinky (8. týden)

21.02.2021

Kniha Víno a čary v seznamech

v Mé knihovně208x