Víno z hroznů přehled
Ladislav Štaidl
Tato malá knížka je klenot. Pochází z pera autora melodií a textů, který spoluutvářel éru. Jsou to střípky osobních pamětí a zároveň paměť doby, sloka písně, podobná kapce rosy. Je psána elegantním slohem plným ironického nadhledu, za kterým se skrývá věrnost pravdě a smrtelná vážnost. Je v ní – kromě jiného – osobnost autora, který ani v první osobě nemluví jen za sebe. ... Arnošt Lustig... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Víno z hroznů. Přihlašte se a napište ho.
Nic bez čeho bych nemohla žít, četla se dobře... nic náročného.... a život měl pestrý.. takže proč ne
Tuhle "perlu" jsem před časem objevil v mnou oblíbeném antikvariátu v regálu s označením "Vše za 10,-Kč". Po delším prolistování jsem dal na radu majitele antikvariátu, který i při vědomí, že svému kšeftu škodí, pravil: " Nech to tam, zase bys tím jen nakrmil místní knihobudku." A měl pravdu.
Kniha Víno z hroznů v seznamech
paměti, memoáry kultura autobiografické prvky 90. léta 20. století zvyky a obyčeje populární hudba 70.-80. léta 20. století hudební skladateléAutorovy další knížky
2003 | Víno z hroznů |
2005 | Desátý klíč |
2014 | Ukradená pointa |
2006 | Rendez-vous s paní Zuzanou |
No možná přeci jen měl nějakého toho kamaráda spisovatele přizvat. Kniha je psaná "tak jak přijde na mysl". A je evidentní, že p. Štaidl se potřeboval vypořádat s určitými lidmi, a nakonec si trochu ještě načechrat ego. Nepřehledný sled toho s kým byl, nebyl, koho měl rád, komu půjčil peníze a tak. I na Ivetu dojde. Za mě, kdyby kniha nevyšla, nic se nestane.