Virinea přehled
Lidija Nikolajevna Sejfullina
Hrdinkou novely je žena, mladá, krásna, príťažlivá, pracovitá, ale žijúca "ľahkým životom", drsná, bezočivá, búriaca sa proti nezmyselne ponižujúcemu postaveniu ženy za cárskych čias, pohŕdajúca falošnou morálkou a ustálenými tradíciami, a preto nenávidená, posmievavá a opovrhovaná ľuďmi....... celý text
Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: 1962 , SVKL - Slovenské vydavateľstvo krásnej literatúryOriginální název:
Виринея (Viriněja), 1974
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Virinea. Přihlašte se a napište ho.
Přečteno z donucení (školní referát), ale kupodivu se to docela dalo vydržet (zčásti i proto, že to má jen 160 stran). Je to sice účelové, uvědomělé a agitující, ale občas se tam i něco děje, takže to pro mě bylo čtivější než většina tzv.ruské klasiky, která se obvykle táhne jak guma a konec v nedohlednu.
Kniha Virinea v seznamech
Pro mě velké a příjemné překvapení. Jen náhodou jsem si ji vybrala do "knižní výzvy" - původně jsem chtěla číst něco jiného, ale tak nějak mi padla do ruky... nevím, jestli to tam žánrově spadá, ale mě právě připomíná klasiky ruského realismu.