Vítejte v první republice přehled
Antonín Klimek
Kniha vznikla původně jako seriál článků pro týdeník Instinkt. Bohatě ilustrovaná publikace představuje pestrou mozaiku příběhů, medailonů i zajímavostí, jež pokrývá období od vzniku republiky v roce 1918 do jejího hořkého konce v září 1938. Autor se zabývá jak událostmi závažnými (prezidentské volby, politické atentáty, hladové bouře, katastrofy), tak některými obecnými tématy (letectví, městská hromadná doprava), přináší portréty významných politiků, sportovců, vědců, průmyslníků a umělců. Bez nároku na jakoukoliv úplnost či vyčerpávající líčení historie tzv. první republiky sebrané momentky vytvářejí zajímavý obraz tehdejšího života, který v mnohých ohledech nebyl natolik odlišný od toho našeho.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítejte v první republice. Přihlašte se a napište ho.
Jak už jsme u pana Klimka zvyklí, kniha je čtivá, plná zajímavých faktů a přitažlivých podrobností. Výsledný dojem kazí pouze nedbalost nakladatele tj. nezáživná grafická úprava, fotek mohlo být mnohem více a provázaných s textem. Za to ovšem pan Klimek nemůže. Snad se v budoucnu dočkáme důstojnějšího vydání, které si kniha i autor rozhodně zaslouží.
Špičková kniha věnující se komplexně různým problémům a osobnostem první republiky. Čtivo zejména pro lidi, kteří by si o této krásné, ale mnohdy i těžké době chtěli udělat širší obrázek. Jak sami uvidíte, ani v dnes idealizované první republice nebylo všechno tak růžové, jak se dnes mnohdy domníváme.
Kniha Vítejte v první republice v seznamech
Československo první republika, 1918-1938 meziválečné období (1918-1938)
2003 | 30.1.1933 - Nástup Hitlera k moci: Začátek konce Československa |
1995 | Vítěz, který prohrál, generál Radola Gajda |
1995 | Československá zahraniční politika 1918 - 1938. Kapitoly z dějin mezinárodních vztahů |
1996 | Boj o hrad I. |
2003 | Vítejte v první republice |
Pokud se chcete dovzdělat v tom, jak vypadala naše první Československá republika, knihu Vítejte v první republice mohu jen doporučit.
Od poměrů za Rakouska-Uherska, zahraničního odboje, zlaté éry Československa až po sílící nacistický nátlak.
Zajímavé příběhy dozajista poskytnou nádech toho, jak to v zemi vypadalo. Politika, sport, kultura... Autor se dotýká snad všech možných témat.