Jak jel Vítek do Prahy přehled

Jak jel Vítek do Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127936/jak-jel-vitek-do-prahy-127936.peg 4 91 91

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jak jel Vítek do Prahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Avinea
13.08.2023 5 z 5

Milé vyprávění o cestě prvňáčka Vítka z Libice nad Cidlinou do Prahy za tetou na podzimní prázdniny. Knížku nám v dětství četla máma, nyní jsem ji četla svému předškolákovi. Pro malé čtenáře jsou přívětivé krátké kapitoly a nekomplikovaný jazyk i děj. Líbí se mi také, že se děti seznámí s několika místy v Praze, které by je mohly zajímat při jejich vlastní návštěvě (Národní divadlo, ZOO...). Moc hezké čtení, které zaujme i dnešní malé čtenáře nebo posluchače.

sgjoli
30.04.2023 4 z 5

Jak jel Vítek do Prahy je jeden z titulů, které jsem moc ráda četla v dětství a ke kterému se ráda jednou za uherský rok vracím. Jasně, je to pro ty nejmenší, mně jako dospělé čtenářce ten obsah nic moc už nedává. Ale vyvolává to ve mně nostalgii a velmi příjemné pocity návratu do dětství, kdy byla spousta věcí snadných a bezproblémových.
Milé krátké epizody z Vítkova pobytu v Praze, příjemný jednoduchý styl psaní, místy se člověk i pobaví. Asi spousta z nás v dětství chtěla si ze zoologické zahrady odnést s sebou domů nějaké zvířátko - jako Vítek. To mi přišlo kouzelné. A moje vydání je navíc obohacené o krásné ilustrace Adolfa Borna.


ViolettaCh.
29.10.2022 5 z 5

Krásná knížka mého dětství s nádhernými ilustracemi. Měla jsem starší vydání než je toto z roku 1992 a každopádně mělo mnohem hezčí obálku. I uvnitř byla knížka krásně ilustrovaná obrázky, co zrovna Vítek dělá a do jaké se dostal situace. Uvízl mi v paměti například obrázek, jak Vítek seděl v kupé se starou babičkou, co vezla na klíně košík s husou. Pro menší děti jako začínající čtenáře je právě takový typ knihy ideálním začátkem k tomu, aby si našel cestu ke čtení jako celoživotní zálibě. Alespoň u mě to tak bylo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jak jel Vítek do Prahy v seznamech

v Přečtených130x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených4x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech4x