Vítězství větší než smrt přehled
Charlie Jane Anders
Jsem Tina. Docela obyčejná holka, řekli byste. Jenže k té mám daleko. Obyčejné holky nepřišly na Zemi z hvězd. Obyčejné holky v sobě nemají meziplanetární záchranný maják, časovanou bombu, co je může každou chvíli vystřelit k nejšílenějšímu dobrodružství jejich života. Obyčejné holky nejsou klonem zavražděné hrdinky Královské flotily. Nevím o žádné obyčejné holce, jejímž osudem by bylo spasit galaxii. Můj maják začal vysílat. A já jsem teď v pořádné kaši. Vědí o mně – moji lidé, ale i ti druzí. Nepřátelé, které mám srazit na kolena. Jenže co když jsem, i přes všechny sliby a přípravy, prostě jen Tina? Obyčejná holka…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2022 , CosmopolisOriginální název:
Victories Greater Than Death, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítězství větší než smrt. Přihlašte se a napište ho.
Kniha nabízí bohatý svět plný vymyšlených ras a planet, což bylo dost matoucí a zahlcující. Hlavní postava mi byla postupem děje, čím dál tím víc nesympatická. A postavy, které byly lépe napsány nedostaly dostatek prostoru, který by si zasloužily.
Navíc, i když kniha obsahuje akční scény, tyto momenty jsou často zdlouhavé a nedokážou udržet napětí.
Bohužel mě kniha vůbec nezaujala a byla by mnohem lepší spíše jako povídka.
No... tak to dalo zabrat. A jakože hodně. Neříkám, že nápad nebyl dobrý, ovšem zpracování značně pokulhávalo. Nebo mně to tak aspoň připadalo, po tom, co mám načtené značně propracovanější sci-fi. Jakože... možná to nebylo zas tak špatné, ale pokud máte už přečtené vesmírné sci-fi od Kaufman a Kristoffa, tak pouštět se do této knížky ani nemá význam. V určitých místech je to hodně podobné, ale na úroveň K&K knížek to ani zdaleka nedosahuje.
Po většinu knížky jsem se do čtení musela doslova nutit a nebylo tu moc chvil, kdy by čtení ubíhalo.
Postavy... hlavní postava Tina mi dávala hodně zabrat. To byla tak random hrdinka. Po většinu knížky jsem ji a její chování silně nedávala. A ostatní postavy... no moc lepší to s nimi nebylo. Jakože - asi tu není jediná postava, kterou bych si nějak zvlášť oblíbila.
No, co tak říct závěrem? Pokud máte chuť na nějaké vesmírné sci-fi, radši (znovu) sáhněte po Auroře nebo Aktech Illuminae.
1/5
instagram: sabi_z_knihy
GRADA odstartovala vlastní young adult edici
25.07.2022
Program apokalypsy, Nick a Charlie a další knižní novinky (21. týden)
22.05.2022
Kniha Vítězství větší než smrt v seznamech
space opera kosmické lodě pro dospívající mládež (young adult) sci-fi LGBT, queer, LGBT+ akční sci-fiAutorovy další knížky
2017 | Všichni ptáci na nebi |
2019 | Město uprostřed noci |
2022 | Vítězství větší než smrt |
Bohužel, tohle fakt ne. Bylo toho až moc, přehlceno. Věřím, že si kniha své čtenáře najde, ale mě nesedla. Tak jsem si alespoň ujasnila, že sci-fi není nic pro mě. Zpracování za mě také nic moc. Hvězdičky dávám za nápad a za obálku. Ne každá kniha sedne a tady jsem si bohužel vytáhla černého Petra.