Mrtvá budoucnost přehled

Mrtvá budoucnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540503/bmid_mrtva-budoucnost.jpg 5 15 15

Vítková & Winkler série

< 5. díl

Kapitán David Winkler čelí obvinění z vraždy, a je proto postaven mimo službu. Nyní se za pomoci kolegů a rodiny snaží prokázat svou nevinu. Během tohoto pátrání se zaplete do násilné smrti podnikatele. Podaří se mu odhalit vraha i přesto, že již není příslušníkem policejního sboru?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvá budoucnost. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (5)

uxor
předevčírem 5 z 5

Děkuji, díky vám se moje angína stala snesitelnější. Slovy milovníka orchidejí: "Uspokojivé".

EvikU.
05.09.2024 5 z 5

Již po páté se setkáváme s Hanou Vítkovou a Davidem Winklerem. Davida postaví mimo službu, protože se stále vyšetřuje podezření ze 3 vražd, které mohl způsobit. Vraždu Václava a Stanislava Flégla a vraždu Josefa Havelky ve vězení. Doporučuji číst tuto sérii od prvních dílů. Autorka má kompozici knih velmi propracovanou a propojenou. Sice postupně připomíná a objasňuje, ale lepší zážitek budete mít číst je postupně. Vyšetřování Davida z inspekce už se táhne déle. Navíc by Vám utekl i osobní život Hany a Davida a byla by to škoda.

Od začátku je Davidovi jasné, že by ho někdo chtěl vidět ve vězení. Někdo manipuluje s důkazy a zdá se, že má prsty všude. U soudu, u polici, v politice a ten někdo nemanipuluje jen s Davidem, ale už i s jeho blízkými. S partnerkou Hanou a synem Tomášem. Cítí se v pasti, občas si musí nalít skleničku, vyšetřuje na svou pěst. Tajně a nevzdává to.

Přesto na něj padají stavy, kdy by nejraději se vším skoncoval. Za tři vraždy, pokud by mu je dokázali přišít mu hrozí doživotí. Při vyšetřování se připlete k vraždě podnikatele Chytila. I když je mimo práci, ducha kriminalisty nezapře, chce najít vraha. Zjistit pravdu. Policisté s ním spolupracovat nechtějí, vědí, že je mimo službu. Chtě nechtě, ale musejí uznat, že David má na vyšetřování talent.

Kniha vás chytne úplně od začátku, je napínavá, hodně zvratů, objeví se nová postava, která zase vloží svár mezi Hanu a Davida. David začíná tušit, kdo za tím vším je, ale má šanci to dokázat? Sežene důkazy o jeho nevinně? Povede se mu ubránit psychopatickému manipulátorovi?

Druhá polovina knihy byla emoční smršť, do nejmenších detailů vše okolo vyšetřování vysvětleno. Konec skončil, jak skončil, ale to snad ještě není konec? Já potřebuju vědět, jak to bude dál s Hanou a Davidem!


adlen
03.09.2024 5 z 5

Pátý příběh oblíbené dvojice vyšetřovatelů a opět pecka.

Všechno se více zamotává, člověk už sám neví, co je a co není pravda. Každopádně vztah Davida a Hany prochází mnoha zkouškami a já upřímně bych být Hanou Davida kopla už dávno do zadku

Poprvé se objevuje i otec Davida a celá minulost jeho rodiny.

Vše je krásně uvěřitelné, aktuální. Přesné policejní postupy i třeba práce advokáta či soudce.

Konec je zajímavý a nečekaný a úplně si říká o pokračování, i když už asi nemá být? Každopádně je potřeba číst vše od začátku, jinak by to mohlo být pro čtenáře nepřehledné.

Obdivuji autorku, že si knihy vydává sama. Kniha sama o sobě je krásně graficky vyvedená, kapitoly jsou hezky odděleny, to mám ráda. A dokonce uvozeny černou barvou pro ještě větší přehlednost.

Vždycky mě mrzí, že mám rychle přečteno.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Šarlatový závoj, Hrob na kopci a další knižní novinky (32. týden)

04.08.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvá budoucnost v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených13x
v Doporučených2x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

2022  84%Podíl viny
2023  87%Vina a trest
2023  84%Odsouzen k smrti
2023  90%Živá minulost
2024  95%Mrtvá budoucnost
Skrýt reklamy