Vítr a pravda přehled

Vítr a pravda
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370615/bmid_vitr-a-pravda-FW4-370615.jpg 4 25 25

El-Rih zvaný Vítr bojuje jako turecký janičár na straně muslimů ve službách osmanského sultána. Alyssia, benátská křesťanka, se stává obětí intriky a končí v Káhiře jako otrokyně, kde získá jméno Haqiqa, Pravda. Osud rozhodne, že ti dva k sobě najdou cestu – ale jakou šanci má jejich láska v době, kdy temné mocnosti vyvolávají novou válku mezi křesťanským a islámským světem a svaté ostatky se stanou roznětkou vražedného konfliktu? Rozhodnutí padne v Alexandrii...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

Der Wind und die Wahrheit

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vítr a pravda. Přihlašte se a napište ho.

čef
16.12.2022 4 z 5

Romanticko-dobrodružný román z doby 14. století v Benátkách, Káhiře a Alexandrii. Autor se v celém svém díle pohybuje napříč historickými, budoucími i fantazijními dobami a dokáže je zkrášlit a přiblížit hezkými i méně zajímavými příběhy. Proto ho docela uznávám, i když sem tam nejsem zcela nadšen, v tomto románu však bylo těchto nespokojeností o dost méně.

Barbara182
31.03.2022 3 z 5

Na základě anotace jsem nečekala, že se bude tak velká část knihy zabývat tím, co všechno předcházelo setkání El-Riha s Alyssiou (de facto víc než první polovina knihy), a intriky v Benátkách mě bohužel nijak zvlášť nebavily (přišlo mi to celé hodně přitažené za vlasy). Alyssia tak dostala hodně málo prostoru a její postava byla plochá a nezajímavá (pořád jsem čekala na to něco, a to nepřišlo :-(, ještě štěstí, že El-Rih to všechno vynahrazoval, jeho život byl podstatně zajímavější a byl to vlastně jen on, kdo mě udržel u knihy až do konce. Ve výsledku je to jen hodně rozvleklý příběh, který navíc ani nevychází z historických událostí (krádež relikvie) a který toho ze slibů v anotaci splní jen málo :-( Škoda, protože El-Rih mě bavil.

Naďa2411
20.02.2022 5 z 5

Kniha má dvě dějové linky z roku 1362. V prvním dějství je hlavní hrdinka Alyssia dcera benátského obchodníka, která řeší se svým otcem návrh svatby s jeho bývalým obchodním partnerem. Nabízí se otázka, kdo by měl z toho prospěch? Jedná se o skutečnou lásku? Ve druhém je válečník El - Rih - janičár má za úkol dělat společnost malému osmanskému následníkovi a "vysvobodit" ho z jeho zlaté klece. Hlavními tématy této knihy jsou intriky, přetvářky, boj o moc a přežití. Kapitoly jsou krátké, hodně psané v přímé řeči, proto se dobře čte. Udržuje čtenáře v napětí ve světě otroků, který pozná i Alyssea nazývaná Pravdou, kde jako otrokyně pozná janičára zvaném Vítr. Kam zavane jejich osud, zda-li jim dovolí jejich víra křesťanská x islamské najít společnou budoucnost? Co vše musí obětovat, se dozvíme v této krásné historické knize.

Knižní novinky (26.3. - 8.4.)

26.03.2018

Kniha Vítr a pravda v seznamech