Vládkyně kouzel přehled

Vládkyně kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546425/bmid_vladkyne-kouzel.jpg 4 13 13

Sedmnáctiletá Agáta dokáže čarovat s pomocí příze – šitím a háčkováním vytváří magické předměty. Když přijde o poslední naději na lásku, rozhodne se své problémy vyřešit vyčarováním dokonalého kluka. Jenže kouzlo se nečekaně zvrtne… Při pátrání po následcích Agáta narazí na řadu temných tajemství. V cestě za pravdou jí stojí zlomyslné víly, otravný mluvící havran i náročné přijímací zkoušky na čarodějnickou akademii. Mělo vážně Agátino kouzlo smrtící následky, nebo se kolem plíží nebezpečí z jiného světa?... celý text

Literatura slovenská Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

Vlákna mágie, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládkyně kouzel. Přihlašte se a napište ho.

BOOKedbyBlue
včera 4 z 5

Třetí kniha od Vladimíry, kterou jsem zatím četla je Vládkyně kouzel. Velmi děkuji @humbook @humbookblogeri #humbookblogeri za knihu v rámci spolupráce. #kniznispoluprace #spoluprace
Začneme u obálky, ach můj bože! Brian Terrero a Lenka Šimečková odvedli luxusní práci! Tato kniha je standalone, ale řadím si ji k Dceři zimy a Synovi podsvětí. Vyšla letos pod Fragmentem. Vazba je floppy paperback s chlopněmi, což miluju. Žánrově se nacházíme v "urban" fantasy, která je protkána slovanskou mytologií. Cílovou skupinou jsou YA a pochopitelně starší.
Agáta, naše hlavní hrdinka, je čarodějkou (17). Žije s maminkou a babičkou (též čarodějkami) ve městečku Líškovo. Kromě klasických námětů puberty, jakými je poflakování se s nejlepší kamarádkou nebo randění, má kniha detektivní a tvořivá podtémata. Agáta si chce vyčarovat přítele, ale kouzlo se zvrtne a někdo zemře. Je to Agátina vina nebo se tu na pozadí děje ještě něco jiného? Třeba stará křivda? Nebo je městečko terorizováno příšerou? Pojďte to zjistit.
Svět knihy není zas tak "odlišný" od toho našeho. Pohybují se v něm víly, mluvící havrani, simarglové, alkonosti, čarodějky připravující se ke studiu na kouzelné akademii, a mnoho dalšího. Tempo knihy je živé, vyšetřování případu udržuje ve čtenáři napětí, a upřímně do poslední čtvrtiny nebudete vědět, co se děje a kdo za vším stojí. Hlavními motivy jsou magie, vyšetřování, první láska, přátelství, pletení, trochu i sobectví, odhodlání, příprava na vysokou.
Hodnotím 4/5. Knihu doporučují havrani a okřídlení psi.

Kenan
17.11.2024 4 z 5

Pořád zůstává mou favoritkou Dcera zimy. Vládkyně kouzel se četla taky fajn, ale spád získala až v druhé půlce. Je víc pohádková, magie je v ní méně než v předešlých knihách, zato víc sledujeme život v městečku Líškovo, vztahy mezi postavami, romantickou linku a hlavně pátrání po pachateli záhadných vražd. Líbí se mi autorčin styl psaní a budu se těšit na její další knihu.

monikasbookclub
02.11.2024 5 z 5

Autorčin styl psaní si mě získal již u Syna podsvětí. Její knížky inspirované slovanskou mytologii se tak pro mě staly oblíbeným čtením na podzimní večery.
Vládkyně kouzel se hodně liší od předchozích dílů, ale já si tento příběh stejně zamilovala. Agáta je mladá čarodějnice, která miluje knížky a háčkování. Spolu s její mamkou a babičkou žijí v Liškově. Když jsem psala, že Vládkyně kouzel se od předchozích dílů liší, myslela jsem to tak, že já sama měla z knížky pocit, že je zaměřena právě na město Liškovo. Hodně tam jsou ukázáné různé tradice, které se ve městě odehrávají, ale ústřední linkou jsou neočekávané vraždy. Agáta si nemůže pomoct a snaží se tomu přijít na kloub. Líbilo se mi tedy, že jsme dostali i trochu toho detektivního pátrání. Nesmím ani zapomenout, že v knížce se znovu objevují víly a kouzla a jsou tu odkazy na slovenskou mytologii i když v menším podání. Čekala jsem možná, že v knížce bude více romantiky, ale vůbec mi nevadilo, že tomu tak nebylo. Jestli ještě hledáte nějaký příběh na deštivý podzimní večer, určitě sáhněte po Vládkyni kouzel.

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024

Kniha Vládkyně kouzel v seznamech