Vládkyně kouzel přehled

Vládkyně kouzel
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/546425/bmid_vladkyne-kouzel.jpg 4 23 23

Sedmnáctiletá Agáta dokáže čarovat s pomocí příze – šitím a háčkováním vytváří magické předměty. Když přijde o poslední naději na lásku, rozhodne se své problémy vyřešit vyčarováním dokonalého kluka. Jenže kouzlo se nečekaně zvrtne… Při pátrání po následcích Agáta narazí na řadu temných tajemství. V cestě za pravdou jí stojí zlomyslné víly, otravný mluvící havran i náročné přijímací zkoušky na čarodějnickou akademii. Mělo vážně Agátino kouzlo smrtící následky, nebo se kolem plíží nebezpečí z jiného světa?... celý text

Literatura slovenská Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)

Vlákna mágie, 2024

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládkyně kouzel. Přihlašte se a napište ho.

barus1261
23.11.2024

Toto je má první kniha od V. Šebové a musím říct, že mne velice nadchla. Její tvorbu sleduju pravidelně a už dlouho jsem si říkala, že její knihy chci domů. No a teď díky spolupráci s humbookem a humbookblogery se mi dostala její třetí kniha do rukou a musím říct, že WOW. Nejen že samotná kniha je velice krásně napsaná a místy i napínavá, ale i samotná obálka mi naprosto vzala dech.

Děj mne zaujal hned od první kapitoly a ten mne donutil číst dál a dál. Až na pár "pasáží" nebo spíš stránek, které mi ubíhaly lehce pomaleji, tak děj krásně ubíhal. Fantasy prvek té knihy jsem milovala od samotného začátku až do konce. Co už mě trošku zklamalo, byla romantická linka (za kterou strhávám jednu hvězdičku). I když měli mezi sebou nadějnou chemii, i tak mi to přišlo lehce nucené, aby tam vůbec nějaká byla. Ale jinak musím vše vychválit. Magie? Bomba. Prostředí? Pecka. Dějová linie? Miluju. Konec? Co se sakra stalo?! Ale musím říct, že ji mohu doporučit.

katerina1237
23.11.2024 4 z 5

Na tento díl jsem se neskutečně těšila, protože mělo jít o čarodějnice a navnadila mě předchozí autorčina tvorba, a tak jsem měla poněkud vysoká očekávání. A tím jsem pochybila, kdybych si to tak nenastavila, třeba by se mi více líbila. Až na pár výjimek jediné, co mi připadalo špatně, bylo, že Syn podsvětí byl lepší, což je ale naprosto blbě z mé strany. Takže hodnotit to je teď těžké.
Začnu s dějem, nápad dobrý, zápletka strhující, nikdo by nečekal, jak to nakonec dopadne, to se autorce vždy povede a za to já ji obdivuji začátek a některé pasáže byly trochu pomalejší, ale když vás zajímá celek, skousnete to. Nevím jak to formulovat, ale do čtení jsem se nutila, ale zároveň mě zajímalo, jak to dopadne či jestli se to ještě rozjede. Konec mi ale přišel trochu uspěchaný. Všechno mělo svůj smysl, až teda tak trochu na romantickou linku. Ta mi moc nesedla, přišla mi vynucená
Postavy byly tak půl napůl. Některé byly hezky vykreslené, některé ploché a zbytečné. Agátina magie pomocí háčkování je zajímavý nápad, ale ona samotná mi k srdci nepřirostla. Uvítala bych více pohledů.
Prostředí mi ale naproti tomu přišlo úžasné. Díky mapě jsem se v Líškově více orientovala (fakt je krásná ) a příběh mi tam hezky zapadl.
Knížka má plno úžasných myšlenek a ta hlavní důležitá je, že máte zůstat sami sebou, přes všechny překážky
Za zaslání k recenzi děkuji Humbook Blogerům

baru_lienka
22.11.2024 3 z 5

Můj třetí návrat do světa autorky a doufám, že to není poslední! Příběh nás zavádí do Líškova k mladé čarodějnici Agátě. Mezi přijímačkama na čarodějnickou univerzitu a hromadou úkolů háčkuje a čte, jenže idylický život maloměsta, kde má každý občan svůj specifický charakter (dívám se na vás, Gilmorova děvčata!), naruší vražda (nebo vraždy?! hádám, že si to teď musíte přečíst, haha).

Tak dramatickou zápletku jsem v této comfy podzimní knize rozhodně nečekala a jsem ráda, že autorka tímto narušila poklidnost příběhu. Vyšetřování i Agátin love life totiž na můj vkus postupovalo pomaleji, než bych chtěla. Kdyby se všechna tajemství obyvatel Líškova odkrývala postupně a ne až na posledních 50 stranách, tak by byla určitě víc pohlcena příběhem.

Slovanská mytologie je opět přítomná, i když asi ne tak moc, jako u předchozích příběhů - čímž však chci ocenit to, že autorka nerecykluje nápady, ale s každou knihou se dočkáme jiného střípku našich tradic. Co mě ale trochu překvapilo, bylo míchání jmen z různých zemí (Cyprián, Naomi, Yani, Akim…), aspoň jsem si hned zapamatovala, kdo je kdo :)

Z zaslání knihy děkuju Humbooku a Humbook blogerům

Třpytivá, Druhá strana řeky a další knižní novinky (40. týden)

29.09.2024

Mráz, Murtagh a další knižní novinky (17. týden)

21.04.2024

Kniha Vládkyně kouzel v seznamech