Vlak do zázračných světů přehled
P.G. Bell
Vlak do zázračných světů série
1. díl >
Naskočte do kouzelného vlaku a přesvědčte se, že nic není nemožné. Když uprostřed noci zastaví v obýváku jednoho spícího domu kouzelný expres, jedenáctiletá Suzy naskočí na palubu a vyrazí za dobrodružstvím. Neobyčejný vlak řídí trollí doručovací služba, která dodává zásilky do všech koutů Unie Zázračných světů. Suzy je okamžitě jmenována poštovní agentkou a svou první zásilku musí doručit nejobávanější čarodějnici Unie, lady Soumračnici. V balíčku se navíc skrývá něco, co rozhodne o osudu Zázračných světů…... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2019 , Alicanto (Egmont ČR)Originální název:
The train to impossible places, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlak do zázračných světů. Přihlašte se a napište ho.
Zpočátku mi příběh přišel takový kýčovitý a potřeštěný, avšak přesně od poloviny knihy mne Suzy se svými skvělými přáteli doslova vtáhla do děje a já byla nucena číst dál a dál. I přesto, že je Vlak do zázračných světů vhodný přednostně pro předpubertální děti, tak musím ocenit kompozici děje a hlavně konec, který mě zčásti překvapil. Ano, vím, jedná se o pohádku vhodnou především pro relax, ale i tak musím knihu pochválit - akční příběh, vtipné a přátelské postavy, magie, nové světy a vynálezy. Zároveň přiznávám, že se nejedná o bůhvijaké originální dílo, které spasí svět, takže pokud jste náročný čtenář, tak po četbě pátrejte raději někde jinde... Dle mého úsudku skvělé dílo pro dívky a chlapce ve věku okolo 10-ti let, kteří ještě mají nějakou tu fantazii a dokáží skousnout lehce ujetý příběh. :-) Těm samozřejmě DOPORUČJI.
Kniha Vlak do zázračných světů v seznamech
Podepisuju komentář Orange8knihomol: taky jsem zprvu zírala na ty „zatrolené“ neuvěřitelnosti, ale posléze si mě Suzy, Wilmot, Ursel a další získali, zatímco Frederick mě čím dál víc štval. A současně smekám před devítiletou dcerou marketa3815 – tahle kniha rozhodně není napsaná ve stylu malého poseroutky, obrázků je naprosté minimum a více než 350 stran souvislého textu zvládne jen opravdový čtenář, klobouk dolů a velká poklona!