Vlastní cestou? Životní dráhy v pozdně moderní společnosti přehled
Hana Hašková , Marta Vohlídalová , Radka Dudová , Zuzana Uhde , Alena Křížková , Lenka Formánková , Hana Maříková
Kniha se zabývá současným uspořádáním partnerství a rodiny a vysvětluje jejich proměny a různorodost. Zároveň přináší analýzu proměn toho, jak lidé kombinují pracovní a soukromý život a jaká nerovně rozložená rizika z toho vyplývají. Tyto proměny nahlížejí autorky perspektivou životních drah. Postupují od teoretického a metodologického ukotvení výzkumu životních drah, pokračují analýzou mezigeneračních a meziskupinových rozdílů ve vybraných doménách životních drah až k hloubkovým analýzám životních trajektorií a zkušeností vybraných skupin.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlastní cestou? Životní dráhy v pozdně moderní společnosti. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Vlastní cestou? Životní dráhy v pozdně moderní společnosti v seznamech
Autoři knihy
česká, 1976 Marta Vohlídalová
česká, 1981 Radka Dudová
česká, 1977 Zuzana Uhde
česká, 1980 Alena Křížková
česká, 1975 Lenka Formánková
česká Hana Maříková
česká, 1960
Překvapivě čtivá kniha poskytující detailní pohled na některé jevy dnešní společnosti. Vhodné pro každého, kdo ze zajímá o sociologii a k teoriím by si rád přidal i pár konkrétních čísel. Osobně se mi líbilo zpracování všech témat. Přesto bych rozhodně uvítal vynechání popisu způsobu sběru dat u každé kapitoly. Samotného mě zaujaly zejména kapitoly 4 - Odchod z domova rodičů, 6 - Singles a 13 - Zneuznání v příbězích migrace. Knihu jako celek mohu rozhodně doporučit.