Vlastní životopis přehled

Vlastní životopis
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128094/bmid_vlastni-zivotopis-f4t-128094.jpg 3 11 11

Životopis Benjamina Franklina rozdělený do čtyř částí vyprávějících každá o jedné etapě života, od dětsví po vysoký věk.

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství

The Autobiography, 1793

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlastní životopis. Přihlašte se a napište ho.

Vera Silent
22.08.2019 3 z 5

Tak ted uz vim, proc jsem pred lety knihu odlozila, ponevadz se historie temer opakovala. Prvni tretina zivotopisu je skvela, protoze je skutecne o soukromem zivote Franklina. Zachycuje tak portret doby davno minule a neskutecne zajimave. Bohuzel, druha cast je znacne neosobni a zamerena pouze na business a co je horsi - na politiku, prosazovani zakonu apod. Jiste, obcas je nejaka ta pasaz zajimava, napriklad sem tam popis nejake te bitvy z francouzsko-indianske valky, ale vetsina je priserne nudna a neosobni. Franklin v druhe casti nezminuje svou rodinu. Umrti vlastniho ditete jen tak prohodi jednou vetou a o manzelce se nedozvime uz vubec nic. Co pro me zacalo jako skvely zivotopis tak konci jako suchoparny zaznam ze zasedani americkeho Assembly.

Kniha Vlastní životopis v seznamech

Benjamin Franklin