Vlastnictví bytu přehled

nehodnoceno
Vlastnictví bytu
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381099/bmid_vlastnictvi-bytu-OqS-381099.jpg 0 0 0

Monografie Vlastnictví bytu se zaměřuje na jeden z tradičních soukromoprávních institutů sloužících k uspokojování potřeby bydlení, a tím je vlastnictví bytu či rodinného domu. Navazuje logicky na již dříve vydanou monografii Nájem bytu a domu po rekodifikaci soukromého práva. Publikace je příručkou poskytující základní přehled právní úpravy. Vzhledem ke složitosti problematiky, kdy současný právní stav umožňuje „dvojí způsob vlastnictví bytu“, a to dle již zrušeného zákona o vlastnictví bytů a dle občanského zákoníku, vznikají v praxi mnohé výkladové problémy, na něž se monografie snaží reagovat. Publikace je zpracována v kontextu ustálené judikatury vztahující se k zákonu o vlastnictví bytů. Její reálná použitelnost je však, jak podotýkají sami autoři, v případě nového občanského zákoníku otevřená a tvorba nové judikatury bude otázkou dalších let.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlastnictví bytu. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Lily101
12.09.2024 3 z 5

Čekala jsem od knihy asi trochu více, než jen popis zákona, pár judikátů a mnohdy lehce nadbytečný text. Poslední část knihy byla za mě nejpřínosnější.

Třetí hvězdičku dávám za to, že kniha mohla být inspirativnější v době jejího vydání, neb se od té doby (hl. zákonné předkupní právo) mnohé změnilo, za což ale autoři knihy pochopitelně nemohou (právo je holt velice dynamická oblast).


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlastnictví bytu v seznamech

v Přečtených1x
v Chci si koupit1x