Vlaštovčí kopec přehled
Donna Everhart
Chce to pořádnou kuráž, aby člověk dokázal zachránit sám sebe… V románu úspěšné spisovatelky Donny Everhartové z prostředí terpentýnářských pracovních táborů, ukrytých v hloubi borových lesů, se odehrává drsný i vášnivý příběh o lásce, přátelství a boji o přežití. Pohnuté osudy tří románových hrdinů svádí dohromady smůla, vlastní špatná rozhodnutí i zlomyslná náhoda. Georgia, USA, 1932. Pracovní tábory na sběr a zpracování pryskyřice rostou jako houby po dešti. Dělníci tu dřou v drsných podmínkách, za prachbídnou mzdu, izolovaní v nedozírných lesích od zbytku světa, a tudíž zcela závislí na často hamižných a arogantních majitelích, kteří poskytují ubytování a stravu za nehorázné ceny. Pro mnohé z nich jsou však tato místa poslední a jedinou šancí. Patří k nim i hlavní postavy tohoto příběhu, které se setkají v táboře, jehož jméno, Swallow Hill, se dá chápat buď jako „Vlaštovčí kopec“, nebo – a možná poněkud příhodněji – jako „kopec všeho příkoří, které je tu třeba spolknout“, aby člověk vůbec vydržel. Del, Rae i Cornelie zde postupně nacházejí i ztrácejí naději, dokud nepochopí, že chtějí-li zachránit holý život, musí se pokusit z tohoto domnělého azylu uniknout. Nejprve se ovšem musí vypořádat se svou minulostí…... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2022 , JotaOriginální název:
The Saints of Swallow Hill, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlaštovčí kopec. Přihlašte se a napište ho.
Knížka se četla úplně sama. Moc hezký a zajímavý příběh, kde se člověk zároveň i něco dozví o prostředí pracovních terpentýnářských táborů a americké historii. Doporučuji!
Dvanáctý ročník KNIHOMÁNIE startuje v pátek 21. října 2022
21.10.2022
Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)
09.10.2022
Kniha Vlaštovčí kopec v seznamech
v Mé knihovně | 200x |
(SPOILER) Kniha mě zaujala svou obálkou a i anotací. Nicméně příběh samotný mě až tak nebavil. V knize je tolik zlých a nenávistných lidí, že mě to až štvalo. Asi zrovna nebyl vhodný čas na tuto knihu, protože tyto doby byly hold drsné. O smolařích jsem neměla ani ponětí, takže aspoň něco mi kniha dala a ten romantický konec to zachránil :o)