Vlčia princezná přehled
Cathryn Constable
Školský výlet vám môže celkom zmeniť život! Sama na svete Sophie sníva, že je výnimočná, ale toto by jej ani vo sne nenapadlo… Na školskom výlete v Rusku sa Sophie a jej dve kamarátky ocitnú samé na opustenej zasneženej vlakovej stanici. Zachráni ich charizmatická princezná Anna Volkonskaja, vezme ich do svojho zimného paláca a učaruje im príbehmi o stratených diamantoch a tragickej minulosti. Ako sa pomaly zvečerieva a vlky zavýjajú, v rozpadávajúcom sa paláci plnom tajomstiev Sophie objaví viac než len sny.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Fragment (SK)Originální název:
The Wolf Princess, 2012
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčia princezná. Přihlašte se a napište ho.
Brala bych druhý díl...
Rusko mám moc ráda, tím myslím jeho krajinu a zimu. Jednou bych tam chtěla..
Ale nevím jestli se mi to povede...
Vzhledem k momentální situaci.
Jinak, miluju vlky takže to bylo nádherné.
Kniha Vlčia princezná v seznamech
Vlčí princezna je pro mě trochu šok: čtu ji v době, kdy všechno ruské a z Ruska pocházející je opovrhované a zatracované, už jen čekám, kdy vyobcujeme ze společnosti slušných (čti liberálních) lidí i klasiky jako Gogol, Čechov a Dostojevskij, a teď tohle! Dívka toužící po nekonečných ruských pláních, po sněhu a ledu a po kráse Petrohradu; zkrátka šok.
Vzhledem k roku vydání (2012) tohle dílko prošlo redakčním schvalováním a my díky tomu máme možnost číst netypický snový příběh, který sice začíná v Anglii a jehož hrdinkami jsou tři britské studentky, ale postupně se děj přesouvá do Ruska, na zchátralý zámek knížat Volkonských (a kdo umí rusky, má malou výhodu a nemusí používat slovníček na konci knihy).
Nejsem cílovka, ale Máša, Dmitrij, Ivan i bábuška byli milí. Vzhledem k nezvyklému tématu i prostředí mi asi z paměti hned tak nezmizí, ale kdybych se s knihou minula, asi by mě to nijak netrápilo.