Vlčice a staré plemeno. Svazek 1 přehled
Zdeněk Žemlička
Vlčice Kroana série
V Marobudově království se nic významného neděje, je klid a překrásná nuda. Jenže to je pouhé zdání. Na jednom místě čeká na svůj návrat zapomenuté zlo, temnota proniká do světa lidí a ničí životy. Prastará kletba se probouzí k životu a Kroana ztrácí víc, než si kdy myslela. I víc, než by si pomyslel čtenář. Naštěstí se i mrtví mohou vrátit k životu. Pokračování knih Vlčice, Vlčice a Mandragora a Vlčice a děti noci.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlčice a staré plemeno. Svazek 1. Přihlašte se a napište ho.
Když to porovnám s původním nadšením z prvního dílu Vlčice, který se odehrával v tajuplné a neprobádané době přelomu tisíciletí s kombinací lehkého fantasy nádechu, tak nemohu být jinak, nežli zklamaný. Tady to prostě není ono. Příběh zachází za krajnost, kdy přestává bavit a začíná spíš otravovat. Věřím ale, že to je jenom blbě zvolený námět samotného autora. Předchozí díly mě jinak bavily. Z markomanské doby není mnoho knih...navíc není ani mnoho záznamů a tak se fantazii meze nekladou. Jen si myslím, že je třeba držet se více při zemi. Důkazem je právě tento díl.
Tak tenhle díl Kroany mě absolutně, ale prakticky vůbec nezaujal. Jakože už jsem za minulé knihy zvyklá na ledacos, ale co je moc, to je příliš. Uvidíme, zda to druhý díl zachrání nebo potopí.
Kniha Vlčice a staré plemeno. Svazek 1 v seznamech
česká fantasy historická fantasy česká fantastika
2005 | Vlčice |
2008 | Vlčice a Mandragora. Část první |
2007 | Čas rytířů |
2011 | Vlčice a děti noci. Část první |
2008 | Vlčice a Mandragora. Část druhá |
Nějak mi ta vlčice tentokrát zase až tak nesedla. Kletby a časové smyčky. Mytologie. Nějak mi přišlo takové předimenzované. Nechci vyzrazovat děj... To platí pro víceméně oba díly.