Vlk přehled

Vlk
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505384/bmid_vlk-frY-505384.png 5 8 8

Nádherná knížka. Nádherná hned dvakrát. Nádherný text Jindřicha Píši, vlčí „podobenství“ o lásce, hledání a putování kongeniálně doplňují ilustrace Lenky Novotné. S touto knihou se budete těšit, mazlit, nebudete ji chtít dát z ruky.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vlk. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

wendys93
25.03.2024 4 z 5

Vlk se nedá číst po povrchu, je třeba mu naslouchat, vnášet do něj sebe, hledat smysly a přání mezi řádky nebo i kdesi hluboko pod nimi. Což samozřejmě není úplně něco, co vyhovuje každému čtenáři. Takže říct, že je to text, pro okrajové čtenářstvo není úplně nadnesený. I když v české literatuře máme i náročnější texty, to zas musím říct, takže se tímhle nenechte odradit.
Tohle je hodně zvláštní text s mnoha myšlenkami, kterým můžeme, ale nemusíme naslouchat, s přesahem, který nám na první dobrou nemusí v duši zarezonovat, s příběhem, který má nápad, funguje a který má rozhodně šanci mnohé oslovit. Pro někoho může být krásnou pohádkou, pro jiného moudrou bajkou, pro dalšího zas novelkou o hledání sebe sama a hodnot, které nám můžou udělat život...řekněme příjemnějším.

Jidu
19.03.2024 5 z 5

Ano, tahle kniha je opravdu nádherná. Jak příběhem, tak ilustracemi. Pozorujeme cestu vlka, který hledá svou spřízněnou duši a objevuje i sám sebe a svou ideální životní cestu.

Kniha je velmi poetická a metaforická. Každý si ji může vysvětlit po svém a každý v ní uvidí něco jiného. Je to hodně těžce uchopitelné dílko na popsání dojmů ze čtení, protože knížka je drobeček na dvě hodinky, ale rezonuje ve mně doteď.

Když jsem si knihu vybrala, tak jsem čekala něco úplně jiného upřímně, a dost jsem se bála, jaké to ve výsledku bude, jelikož toto je hodně mimo můj žánr, ale obrovská spokojenost, jen se na to člověk musí naladit a pořádně tu atmosféru "nasát".

Vlk se krásně vyvíjel, chyboval, byl zhrzený, byl namyšlený, prostě to byl úžasný průřez životem a etapami v něm, které zažíváme všichni. Bylo hodně zajímavé to pozorovat.

Celkově je kniha opravdu krásná, vřele doporučuji.


LuckaLucíEl
01.03.2024 5 z 5

Vlk má svoje osobité kouzlo! Příbeh je zároveň milý, napínavý, zamilovaný, znepokojující...a hlavně poetický. Každý, kdo má rád češtinu a hru se slovy, si z něj může vzít to ,,svoje". Vlka můžete přečíst za jeden večer, nebo i za jeden týden...a s každým otevřením knihy si užívat nádherné ilustrace, které objímají celé putování vlka od začátku až do konce. S každým začtením se si k vlkovi můžete vytvářet vztah - vztah, který se bude s každou další kapitolou vyvíjet. A když pak zazní ono závěrečné LUSK.. věřím, že budete cosi cítit. Děkuji autorovi i ilustrátorce, že jsem si mohla Vlka přečíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vlk v seznamech

v Přečtených7x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Jindřich Píša
česká, 1986
2022  95%Vlk