Vo štvrtok budeme dospelí přehled
Ilona Borská
Román je o študentoch jedného pražského gymnázia, o ich živote niekoľko týždňov pred maturitou. Ocitneme sa na lyžiarskom zájazde, na maturitnom plese, zúčastníme sa na príprave maturitného tableau, prežívame posledné chvíle v školských laviciach i strasti a radosti maturantov mimo školy, kým nadíde slávna chvíľa, keď budú študenti IV.B zo Zámockej ulice stáť pred skúšobnou komisiou, kým sa stanú dospelými.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vo štvrtok budeme dospelí. Přihlašte se a napište ho.
Trochu nadneseně v té době, zkouška z dospělosti je stejná po celé ty roky jako dnešní maturita. Plno stresu, strachu a obav ze zkoušení, zda to vyjde nebo ne. Každý má ten svůj příběh a každý se s tím nějak vyrovnává. Důležité je za každou cenu projít.
Příběhy jedné maturitní třídy, která se chystá na svou zkoušku z dospělosti. Nic, co by utkvělo v paměti, ale číst se to dalo.
Kniha Vo štvrtok budeme dospelí v seznamech
2006 | Doktorka z domu Trubačů |
2006 | Kdo zachránil jeden život |
2000 | Troufalý autor osud |
1987 | Příběh staršího bratra |
1978 | Mirka s Jirkou sami doma |
Myslím si, že by tato knížka nezaujala generaci, které je především určena. Časté skákání mezi jednotlivými postavami a v podstatě ani žádný kloudný příběh, dívka, která chce spáchat sebevraždu otravou plynem na konci knihy.., no žádná hitparáda to není.