Voda mrtvá a živá přehled
Sophie Mackintosh
Představte si svět, kde je nebezpečné být ženou, kde vychovat dceru vyžaduje drastická opatření. Sledujte příběh tří sester, jež rodiče pro jejich vlastní dobro drží v izolaci a učí je o lásce všechny ty strašlivé věci, které musí znát každá žena. Co se však stane, když jim do života vstoupí tři muži – tři cizinci vyplavení mořem, s hladovýma a úpěnlivýma očima – a začnou kolem sebe šířit touhu a zároveň za sebou zanechávat zkázu? Voda mrtvá a živá je hypnotický a návykový román, oslňující fantazie na téma utrpení, sesterství a transformace.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Mladá frontaOriginální název:
The Water Cure, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Voda mrtvá a živá. Přihlašte se a napište ho.
Tematicky podobné jako řecký film 'Dogtooth', ale zpracování je někde úplně jinde. Každému to sedět nebude, ale fakt nižšího hodnocení, než slátaniny Magdaleny Mintové a Patrika Hartla, vzbuzuje podobně surreálný pocit jako atmosféra knihy.
Mě to docela bavilo a kniha se mi četla dobře. Asi mám teď období, kdy čtu raději nějaké "jiné" knihy.
„Svět od žen očekává, že jsou schopny do sebe bez ptaní přijímat vinu a smutek.“
„Doufáme, že ho najdou a že ostatním budou vyprávět o nebezpečných ženách, které objevily způsob, jak se zachránit samy.“
Kniha Voda mrtvá a živá v seznamech
O kultu, fanatismu a co to dělá s lidmi. Nejstarší z dívek je 30, ale máte pocit, jako by to vyprávěly děti. Škoda, že nebyly zmíněny ty zásadní knihy, které četly.