Vojáci & válečníci přehled
Zbyněk Válka
Podnázev: Od třicetileté války po současnost. Zbraně, vojáci, války, armády provázejí lidstvo celou jeho historií. Tato kniha přináší přehled válečných dějin lidstva.
Historie Vojenství Encyklopedie
Vydáno: 2012 , RubicoOriginální název:
Vojáci a válečníci
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vojáci & válečníci. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Vojáci & válečníci v seznamech
1996 | Stíhací letadla 1939-45 / Velká Británie - Německo |
2002 | Sex a třetí říše |
1996 | Stíhací letadla 1939-1945 / Japonsko-USA |
2006 | Utajená Třetí říše |
2004 | Brno pod hákovým křížem |
Nelze to brát jako literaturu faktu, ani jako knihu historickou. Jedná se spíš o velmi letmé nahlédnutí do historie válčení, vývoje používaných zbraní, vojáků a jejich velitelů. Vše je vždy popsané na základě některé z válečných kapitol dějin člověka- tj. například třicetiletá válka, válka sedmiletá, autor se tímto stylem přes Napoleona a první nebo druhou světovou válku prokouše až k válce ve Vietnamu. Nejsem sice úplně fundovaným historikem, ale o válečnickou historii se zajímám- s některými pasážemi textu bych nesouhlasil a přijdou mi i třebas mírně zavádějící. Co se mi ale naopak hodně líbilo bylo celé provedení knihy na parádním lesklém tvrdém papíře a ve větším formátu, ve kterém vyniknou velmi bohaté a moc hezky zpracované doprovodné ilustrace, fotografie a malby. Především díky tomu tedy zvedám výsledné hodnocení do nadprůměru.