Volám sa Greta přehled
Valentina Giannella
Čo znamená slovné spojenie zmena klímy? Aké sú a najmä aké budú jej dôsledky? Čo musia urobiť vlády jednotlivých štátov a čo môžeme urobiť my sami, aby sme túto zmenu zastavili? Táto knižka pomôže čitateľovi s pomocou vedy pochopiť, čo sa deje s našou planétou a kto je Greta Thunberg, dievčina, ktorá pritiahla pozornosť takmer dvoch miliónov svojich rovesníkov aj predstaviteľov vlád a stala sa vzorom a inšpiráciou nového celosvetového hnutia detí a mládeže za záchranu budúcnosti našej planéty. Publikácia ponúka v krátkych kapitolách vysvetlenia, vedecky podložené informácie a skvelé ilustrácie určené pre čitateľov od 10 do 100 rokov a je výborným návodom na to, ako by sme sa mali správať k životnému prostrediu.... celý text
Literatura naučná Pro děti a mládež Ekologie, živ. prostředí
Vydáno: 2019 , Ikar (SK)Originální název:
Il mio nome è Greta, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volám sa Greta. Přihlašte se a napište ho.
Kniha primárně cílí na děti. Nečekejte nic, co by člověk, kterému záleží na ekologii a už se o ni nějakou dobu zajímá, nevěděl. Je to spíše kniha, kterou dají rodiče dětem, aby je s ekologií seznámili. Je to ale napsáno celkem pěkně.
Dobrá myšlenka, jen mi začátek knihy přišel moc propagandistický a druhá půlka už jen zase informační. Ale asi to byl záměr knihy. Moje dcera (12) ji nutně potřebovala koupit a číst a ona byla spokojená a zanechala v ní spoustu poznatků.
Kniha Volám sa Greta v seznamech
Kniha je zajímavá