Volání Cthulhu přehled
Howard Phillips Lovecraft
Výbor z povídek amerického autora, který patří nejen k zakladatelům, ale i nejlepším autorům moderně pojatého hororu. Čtenáři jistě ocení působivou atmosféru příběhů, v nichž tajemné síly, nepoznané zlo a kosmické hrůzy vyvolávají mrazení v zádech.
Literatura světová Horory
Vydáno: 1990 , Zlatý kůňOriginální název:
The Call of Cthulhu: And Other Weird Stories, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání Cthulhu. Přihlašte se a napište ho.
jednoznačně nejlepší hororové povídky z této sbírky je Chladný vzduch a Alchymista.
O něco slabší Slavnost a Krysy ve zdech.
Děs reshookské čtvrti se mi naopak nelíbilo.
Volání Cthulhu byla celkem fajn.
Polaris-méně zajímavá povídka, snové představy o putování k neznáméhu Kadathu.
Je mi líto, ale nebudu cítit hrůzu a děs jen proto, že někdo píše, že to bylo děsivé nebo hrůzyplné.
Zkoušela jsem i večer před spaním, ale ani po tmě to nefungovalo. Mrazivá atmosféra se nekonala. Spíš jsem si vzpomněla, jak nám pionýrský vedoucí na táboře předčítal z knihy Kluci, holky a Stodůlky hororovým hlasem.
Ale chtěla jsem si doplnit přehled... Doplněno, děkuji, další Lovecrafty nepotřebuji.
Kniha Volání Cthulhu v seznamech
mýtus Cthulhu hororové povídky lovecraftovský horor
Část díla
2010 | Hrobka |
2014 | H. P. Lovecraft – Komplet Sebraných spisů |
2011 | Měsíční močál |
1990 | Volání Cthulhu |
Volání Cthulhu a další příběhy génia H.P.Lovecrafta patří dozajista k tomu nejlepšímu z hororové tvorby všech dob. Velice ráda se k jeho děsivým příběhům, nabitým neskutečně hrozivou atmosférou a plíživým strachem z nepoznaného, se zatajeným dechem opakovaně vracím. Lovecraftův kult Cthulhu působí tak skutečně, že bych se vůbec nedivila, kdyby to vše nebyl jenom výplod zdánlivě choré mysli tohoto obdivuhodného vizionáře. Tíživá nálada a autentičnost jeho vyprávění je vskutku neskutečná a v člověku vyvolává neodbytný pocit, že je člověk jenom malý pán v porovnání s časem, prostorem a pradávnými stvořeními, která zde přebývají po eony věků.