Volání divočiny (18 povídek) přehled
Jack London
Nazváno podle povídky s orig. názvem The Call of the Wild. Kniha obsahuje proslavený příběh severského psa Bucka a dalších 17 povídek. - S obdivuhodnou věrojasností zobrazuje autor všechny prožitky Buckova přizpůsobování za přechodu z pohodlí a slunečného blahobytu na panském sídle do drsné a mrazivé skutečnosti Severu, kde se z něho stává chytrý, smělý a bojovný hrdina. - Ostatní povídky, ať krátké či delší (humoristické a rybářské), všechny nesou znaky londonovské tvorby: mužné cnosti, bojovnost a odvahu, vytrvalost a kamarádskou věrnost.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Povídky
Vydáno: 1956 , Naše vojskoOriginální název:
The Call of the Wild
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání divočiny (18 povídek). Přihlašte se a napište ho.
Kniha Volání divočiny (18 povídek) v seznamech
2020 | Tulák po hvězdách |
2002 | Démon alkohol |
1974 | Bílý Den |
2003 | Bílý tesák |
1988 | Mezi zlatokopy |
Volání divočiny - Buck, (ne)obyčejný pes, který si vydobude své místo nejen ve psím spřežení na tvrdém severu, ale i v samotné divočině. Silný příběh!
Následující část s povídkami má zcela stejnou kvalitu, ačkoli jsem se chvíli bál, že to budou jen příběhy o "pravých amerických mužích," ale mimo zlatokopy a námořníky se podívám i do světa tvrdé dětské práce, stárnoucího sportovce, či otročících na plantážích.
Všechny povídky jsou napsaný naprosto skvěle, sugestivní popisy člověka vtáhnou přímo do příběhu a každá postava výborně procítěná.