Volání divočiny přehled
Jack London
Slavný román Jacka Londona vychází ve výpravné publikaci s ilustracemi italského malíře a ilustrátora Maurizia A. C. Quarella. Buck, psí hrdina z Volání divočiny, zažívá opačný osud než slavný Bílý tesák: rozmazlený „aristokrat“, vychovaný v usměvavém údolí na jihu, se ocitne na nehostinném severu, obklopen nenávistí a barbarstvím. Aby přežil, musí se opět spojit se svými prvotními instinkty. Na čas zažije absolutní lásku k muži z lesa, drsnému, ale spravedlivému. Po jeho smrti mu však nic nezabrání, aby konečně odpověděl na „volání divočiny“ a stal se obávaným vůdcem hordy divokých vlků.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 2024 , PetrkovOriginální název:
The Call of the Wild, 1903
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volání divočiny. Přihlašte se a napište ho.
Pes Buck žije spokojeně u své rodiny v Kalifornii až do té doby, než je unesen obchodníky se psy a odvezen na sever Kanady do Yuconu, kde je zapřažen do saní a nucen tahat zboží. Dokáže se Buck dostat ze zajetí anebo je jeho osudem zemřít v postrojích na dalekém severu. Nádherný příběh o nezlomnosti, odvaze a hlavně touze po přežití v nádherné krajině a době Zlaté horečky.
Volání divočiny jsem si chtěla přečíst už několik let, ale vždy něco dostalo přednost, až teď konečně nadešel jeho čas ;-) Kniha byla přesně taková, jako jsem očekávala, pro Aljašku mám slabost a i když pro psy moc ne, tak tento pohled do psího světa je opravdu poutavý.
Ostatní povídky jsem přečetla, ale podle toho, jak mě zaujaly, některou pečlivěji, některou s mírným přeskakováním... Trošku jsem měla dojem, že se tam stále opakuje motiv muže na pokraji sil, který se žene /plazí drsnou Aljaškou. Naštěstí alespoň končily spíš pozitivně :-) Pobavila mě asi nejvíc povídka Jak zmizel Markus O´Brien, která v sobě na rozdíl od ostatních měla i vtip a celkově se trochu vymykala, ale jak koukám dle hodnocení, u ostatních čtenářů naopak takový úspěch nemá.
Knižní novinky (8. týden)
16.02.2020
Kniha Volání divočiny v seznamech
psi Aljaška zfilmováno dobrodružství člověk a pes psí spřežení zima rozhlasové zpracování
Část díla
- Dcera severní záře / Dcera polární záře 1901