Volanie divočiny přehled

Volanie divočiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458999/bmid_volanie-divociny-NA4-458999.jpg 4 583 583

Najčítanejšie dielo veľkého amerického prozaika – nezabudnuteľný napínavý príbeh psa Bucka, ktorý navždy opustil civilizáciu, aby sa stal vodcom vlčej svorky v divočine. Drsný každodenný život ľudí i zvierat, bojujúcich o prežitie v krásnej, no nehostinnej prírode amerického severu, sa navždy zapísal do sŕdc čitateľov na celom svete.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Slovenské nakladateľstvo detskej knihy - SNDK
Originální název:

The Call of the Wild, 1903


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volanie divočiny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (62)

lukaskmn1
03.09.2024 5 z 5

Geniální.

n.ezn.amy
21.05.2024 5 z 5

Pes Buck žije spokojeně u své rodiny v Kalifornii až do té doby, než je unesen obchodníky se psy a odvezen na sever Kanady do Yuconu, kde je zapřažen do saní a nucen tahat zboží. Dokáže se Buck dostat ze zajetí anebo je jeho osudem zemřít v postrojích na dalekém severu. Nádherný příběh o nezlomnosti, odvaze a hlavně touze po přežití v nádherné krajině a době Zlaté horečky.


vercas945
05.05.2024 5 z 5

Volání divočiny jsem si chtěla přečíst už několik let, ale vždy něco dostalo přednost, až teď konečně nadešel jeho čas ;-) Kniha byla přesně taková, jako jsem očekávala, pro Aljašku mám slabost a i když pro psy moc ne, tak tento pohled do psího světa je opravdu poutavý.
Ostatní povídky jsem přečetla, ale podle toho, jak mě zaujaly, některou pečlivěji, některou s mírným přeskakováním... Trošku jsem měla dojem, že se tam stále opakuje motiv muže na pokraji sil, který se žene /plazí drsnou Aljaškou. Naštěstí alespoň končily spíš pozitivně :-) Pobavila mě asi nejvíc povídka Jak zmizel Markus O´Brien, která v sobě na rozdíl od ostatních měla i vtip a celkově se trochu vymykala, ale jak koukám dle hodnocení, u ostatních čtenářů naopak takový úspěch nemá.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volanie divočiny v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených900x
ve Čtenářské výzvě90x
v Doporučených18x
v Knihotéce281x
v Chystám se číst69x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech6x