Volanie divočiny přehled
Jack London
Najčítanejšie dielo veľkého amerického prozaika – nezabudnuteľný napínavý príbeh psa Bucka, ktorý navždy opustil civilizáciu, aby sa stal vodcom vlčej svorky v divočine. Drsný každodenný život ľudí i zvierat, bojujúcich o prežitie v krásnej, no nehostinnej prírode amerického severu, sa navždy zapísal do sŕdc čitateľov na celom svete.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: 1948 , Bohumil BuocikOriginální název:
The Call of the Wild, 1903
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volanie divočiny. Přihlašte se a napište ho.
Volání divočiny je román amerického spisovatele Jacka Londona. Děj se odehrává koncem 19. století v kanadském teritoriu Yukon během zlaté horečky na Klondiku a hlavním hrdinou je pes jménem Buck. Světová klasika.
Knižní novinky (8. týden)
16.02.2020
Kniha Volanie divočiny v seznamech
psi Aljaška zfilmováno dobrodružství člověk a pes psí spřežení zima rozhlasové zpracování zlatá horečka Klondike historické rományČást díla
Dcera severní záře / Dcera polární záře
2002 | Démon alkohol |
2003 | Bílý tesák |
1974 | Bílý Den |
1988 | Mezi zlatokopy |
Buck není volán Divočinou... ON volá Divočinu! Aneb nevražednější pes na Severu, kterého bych nechtěl vidět ani za nic, je zde hlavní postavou!
Jaký je ale příběh knihy? Jednoduše řečeno, Pes z Jihu, onen Buck, je unesen a prodán na Sever, kde se stává hotovým Alfou mezi všemi psy poblíž!
Kniha je krátká, ale z Bucka se stane Pošťák, tahoun ve psím spřežení, ale i pomocník zlatokopa.
Postupně stoupá po potravním řetězci, až se z něho stane pravý začátek potravního řetězce, když zabijí zvěř třikrát větší než on sám. Lidé jsou v knize většinou popsáni dosti jednoduše, ale Jack Horton, onen "Sigma", který si podmaní našeho alfa psa, je dost zajímavý i sám o sobě.
Za zápory beru plot armor Bucka a celkovou nereálnost knihy (Buck zabije tlupu vlků? vážně?) I tak se ale knihu vyplatí přečíst.
94/100 :-)
(Jo a ohledně povídek - zajímavé a zábavné, upřímně mně bavily více než příběh o Buckovi :D)