Volnost přehled

Volnost
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367959/mid_volnost-NoA-367959.png 3 29 29

Emma Slade byla vysoce postavenou analytičkou velké investiční banky, když byla na služební cestě v Jakartě unesena z hotelu a vzata jako rukojmí. Myslela si, že měla velké štěstí, když ve zdraví vyvázla, ale v průběhu následujících týdnů a měsíců se finanční trhy výrazně propadly a Emma byla náhle bez práce, bez peněz a navíc se nedokázala zbavit traumatu. Její pohled na život se zásadně změnil a ona se pustila na duchovní cestu, objevila léčivou sílu jógy a odcestovala do Bhútánu, kde začala žít mírumilovný duchovní život. Z hektického života velkoměsta do ticha himálajských hor Bhútánu, Inspirující pravdivý příběh Emmina života se všemu extrémy: vyčerpávající práce, cestování, duchovno, buddhismus, vztahy a hlavně základní otázka – co to znamená žít smysluplný život?... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Omega

Set Free: A Life-Changing Journey from Banking to Buddhism in Bhutan, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volnost. Přihlašte se a napište ho.

tereza0684
19.04.2024 3 z 5

Na jednu stranu mi to přišlo čtivé, brala jsem to jako "smyšlený příběh". Po knize jsem sáhla kvůli tématu budhismu a jógy, sice to nebylo úplně špatné ale čekala jsem něco trochu jiného

SynD
13.03.2024 2 z 5

tento příběh měl zpracovat profesionál, protože autorka bohužel neumí psát. celý příběh duchovního hledání, mateřství i propojování kultur tak klouže po povrchu. a osciluje mezi věčným narcistním natřásáním, pompézní sebechválou a povyšováním se nad ostatní, a dětinskými popisy oslavujícími "tajemnou atmosféru" bhútánského venkova i měst. osobnost autorky nedoznává za celé vyprávění změny, stále se snaží být ve věcech nejlepší a "ovládat" další a další úrovně buddhistického učení.

za rozbor by stálo i autorčino chování ve vztazích - závislost, bezohlednost apod., ale už se v tom dál nechci hrabat. recenzi ukončím stejně náhle jako Emma Slade svou knihu. obě hvězdičky jsou za její úctyhodné charitativní zásluhy.

tulipi
29.01.2022

Čekala jsem víc. Víc o poznávání sebe sama, o pronikání do budhismu, do jógy, odlišné civilizace...
Přečetla jsem, ale zůstal mi pocit, že kniha mohla / měla (?) jít daleko víc do hloubky.

Kniha Volnost v seznamech

buddhismus jóga útěk napětí rukojmí Bhútán

Autorovy knížky

Emma Slade