Volodymyr Zelenskyj: Muž, ktorý píše dejiny přehled

Volodymyr Zelenskyj: Muž, ktorý píše dejiny
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499998/bmid_volodymyr-zelenskyj-muz-ktory-pise--Sjp-499998.jpg 3 36 36

Z komediálneho herca najznámejším politikom sveta! V populárnom seriáli stvárnil úlohu učiteľa dejepisu, ktorý sa bizarnou zhodou okolností stal prezidentom Ukrajiny. V reálnom živote sa ním skutočne stal – a keď prišla ruská invázia, dokázal zjednotiť vlastný národ aj desiatky ďalších štátov. Príbeh Volodymyra Zelenského pôsobí ako filmový scenár, ale je skutočný. Dokumentárna kniha ukrajinského novinára predstavuje Zelenského život a politický vzostup z mnohých uhlov, vždy však objektívne a bez prehnaných emócií.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volodymyr Zelenskyj: Muž, ktorý píše dejiny. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Disease
16.09.2024 4 z 5

Nejen o kariéře Zelenského, ale hlavně o poměrech na Ukrajině. Rozhodně stojí za přečtení.

Domaj54
15.08.2024 4 z 5

Kniha o politické kariéře Volodomyra Zelenského je dle mého názoru velice zajímavá a čtenáři nabídne obrovské kvantum informací, ve kterém se ale jednoduše ztratí.
Knize bych také vytkl poměrně zvláštní strukturu, která občas docela dost mate a osobně jsem s ní měl problém.
Přesto všechno je kniha velice kvalitní a troufám si říct, že i díky autorovu objektivnímu přístupu dostane čtenář poměrně dobrý obrázek toho, co za politika pan Zelenský vlastně je a v jakých vodách musí loď své politiky navigovat. Rozhodně doporučuji.


Andulino
27.05.2024 4 z 5

Na knihu o ukrajinském prezidentovi jsem se chystala už delší dobu, nemohla jsem ale dlouho najít žádnou, která by mi svou kvalitou vyhovovala. V rámci Čtenářské výzvy (Kniha od ukrajinského autora/autorky) jsem ji konečně našla! Autor odvádí perfektní novinářskou práci, je objektivní, nestranný a jednotlivým epizodám dává péči a detail. Pravdou je, že tento fakt s sebou českému čtenáři přináší i určité nevýhody. Pokud ukrajinská politika nebyla po dlouhé roky vaším koníčkem, v obrovském množství jmen politiků a oligarchů se ztratíte raz dva. Jejich osobnosti, kauzy a jednání jsou ale v mozaice příběhu Volodymyra Zelenského naprosto zásadní. Ano, ocenila bych, kdybychom se dozvěděli více o prezidentově dětství, mládí a soukromém životě. To by pak už ale nebyla politická žurnalistika a pro tyto účely musím nejspíš sáhnout jinam. Velmi mě zaujalo, že poslední kapitoly již byly psané v prvních týdnech války v krytu. A ať byl Volodymyr jakýkoliv, ať mu chyběly teoretické znalosti jakéhokoliv rozsahu a jeho protivníci mu vyčítali cokoliv, jako prezident státu, na který zaútočil nepřítel ze sousední země, nebude jistě nikým a ničím překonán. Taková odvaha, skvělá komunikace a nezlomnost prezidenta i celého národa v prvních dnech války se jen tak nevidí!

všechny komentáře

Související novinky (2)

Vychází Krvavé stíny a další knižní novinky (36. týden)

04.09.2022


Uchvatitelé říší, Má druhá šance a další knižní novinky (30. týden)

24.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Volodymyr Zelenskyj: Muž, ktorý píše dejiny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě23x
v Knihotéce13x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit3x