Volte zvířata! přehled
Larissa Ribeiro , Paula Desgualdo , Pedro Markun , André Rodrigues
Lev je král džungle. Vládne ostatním zvířatům, která ho ale už mají plné zuby - pořád si vymýšlí nějaké nesmysly a jen je využívá. Navíc se právě ukázalo, že odvedl vodu z řeky, aby si vybudoval bazén jenom sám pro sebe. Tak to byla ta poslední kapka! Zvířata se rozhodla, že takhle to dál nejde, že uspořádají volby a zvolí si nového krále. Jako kandidáti se přihlásili Opice, Lenochod, Had a sám Lev. Jenomže jak se vlastně takové volby organizují? A jak se má vybrat vítěz? Pusť se do toho spolu se zvířaty, zahraj si na politiku a pomoz vybrat kandidáta, který bude ze všech nejlepší. Jen to nikomu neříkej: hlasuje se tajně!... celý text
Politologie, mezinárodní vztahy Pro děti a mládež Vzdělávání, školství
Vydáno: 2020 , PasekaOriginální název:
A Eleição Dos Bichos, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Volte zvířata!. Přihlašte se a napište ho.
Praktická knížka v období kolem voleb. Pětiletá pochopila. Lze doplnit také následnou hrou na volby, ideálně se dvěma kandidáty, pokud má vaše rodina lichý počet členů. Případně můžete zachránit situaci doplněním voličů z řad plyšáků.
Jednoduše popsaný princip voleb, který pochopí i menší dítě (1., 2. třída ZŠ). Bambulku zatím nebavilo, ale ona je na to ještě maličká.
Knižní novinky (11. týden)
08.03.2020
Kniha Volte zvířata! v seznamech
Pro děti 1.-3. třída
Skvělá knížka na které je doprovodnými aktivitami možné snadno ukázat, jak fungují demokratické volby. Obtížnost aktivit je potřeba upravovat dle věku.
Skvělý doplněk výuky o volbách pro 1. stupeň ZŠ.