Vratislav: Co je silnější než touha po moci? přehled

Vratislav: Co je silnější než touha po moci?
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425601/bmid_vratislav-co-je-silnejsi-nez-touha--NAR-425601.jpg 4 17 17

Druhorozený Vratislav přijal na rozdíl od ambiciózního Spytihněva vládu nad olomouckým panstvím bez hořké závisti. Od života totiž očekává více – hledá lásku a náhoda mu přivede do cesty urozenou Gutu. Jejich štěstí však netrvá dlouho. Kníže Spytihněv se rozhodne bratrovo území připojit ke svému a novomanželům nezbývá než se zachránit útěkem.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vratislav: Co je silnější než touha po moci?. Přihlašte se a napište ho.

malýčtenář
29.02.2024 5 z 5

Téma knihy o našem panovnikovi, který jako první získal královský titul je opět psaný velmi čtivě. Zkrátka autorka umí zaujmout, ať píše o čemkoli. Chtělo by se věřit, že se vše odehrálo tak, jak nám to autorka předkládá, jako by sama byla u dění v tomto 11 století.

Louisareading
24.02.2024 2 z 5

Téma mě zajímá, jen je potřeba ta historická témata pojímat víc moderně. Uchopit je tak, aby odpovídaly, alespoň trochu, stylově tomu, na co jsme zvyklí dnes. Protože jinak je to velice těžkopádné, což je škoda, protože naše dějiny jsou plné dramatických zvratů a událostí. Nevadí, zkusím od autorky ještě něco.

Carol1122
01.03.2023 4 z 5

Opět milý příběh, ačkoliv smutných událostí v něm bylo více než dost. Autorka ale píše báječně, doporučuji:)

Kniha Vratislav: Co je silnější než touha po moci? v seznamech