Vražda na sklonku dovolené přehled
Armand Lanoux
Příběh se odehrává ve 30. letech v malém francouzském městečku a spíše než skutečnou detektivkou je románem psychologickým. Sympatická dvojice - komisař David a novinář Surville se vedle vlastního pátrání po pachateli snaží objevit a pochopit pohnutky zla, které vede ke zločinu. Hlavní kořen zločinných pohnutek v jednání osobnosti spatřuje autor v rozbití morálních hodnot v průběhu 1. svět. války.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1969 , Naše vojskoOriginální název:
Le Pont de la Folie, 1946
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda na sklonku dovolené. Přihlašte se a napište ho.
Ačkoli měla detektivka skvělou zápletku i rozuzlení, znovu k přečtení mě neláká. Nicméně na letní dovolenou, kde jsem ji četla, byla ideální :)
Jak to tak chodí, i tento šetřený zločin má kořeny v minulosti a klubko vzájemných vztahů rozplétá dvojice mužů, kteří by v dnešních podmínkách normálně měli být soupeři, ne spolupracovníky - policejní komisař a "investigativní" novinář.
Příběh plyne hladce, přímočaře, prostředí i mentalita lidí jsou vykresleny velmi přesvědčivě, působí autenticky jako beletrizovaný záznam skutečného příběhu. Kromě individuálních osudů je v knize zachycena i celospolečenská atmosféra doby, což vždy oceňuji.
Kniha Vražda na sklonku dovolené v seznamech
1985 | Miláček Maupassant |
1969 | Vražda na sklonku dovolené |