Vražda na zámku přehled
Anna Beatrix Bártová (p)
Julie se vydává do starého zámku v Komárově, aby nafotila unikátní URBEX. Čeká ji však šokující nález v podobě mrtvoly s rozbitou hlavou. Majitelka zámku nenechává nic náhodě a svěřuje vyšetřování Eriku Baumannovi. Zpočátku se zdá případ jasný, přebývají zde často feťáci a bezdomovci. Jenže pak se začne na světlo drát děsivá minulost zámku i celé rodiny. Erik s Julií musí zjistit, zda tato minulost souvisí se současnou vraždou a dopadnout vraha dřív, než se objeví další oběti.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda na zámku. Přihlašte se a napište ho.
Vražda na zámku je vymazlená detektivka. Dobrých detektivek ze současnosti a z českého prostředí je málo. Ale tato se opravdu povedla. Zápletka je neotřelá, a i když se vyšetřuje nový případ , vyšetřování nás zavede až do minulosti, do doby, kdy byl ještě zámek obydlen. Detektiv Erik je sympaťák, a jeho parťačka také. Policie je tu postavená do trochu neschopné role, ale je to jenom příběh, nemůžeme to samozřejmě brát moc vážně. I když některé věci nemusí být daleko od pravdy ač se zdají nepravděpodobné.
Knížka je napínavé , kulisy starého zámku dodávají knize tu správnou tajemnou atmosféru.
Kdo zná autorčiny knihy, bude spokojený.
Staré, zejména opuštěné zámky jsou častou kulisou detektivních příběhů. Dobře se navozuje hustá atmosféra, stará tajemství a napětí dobře stoupá. Objevují se mrtvoly čerstvé i ty prošlé dlouhým časem. Kdo za to může? Po tom pátrají amatéři, soukromé očko i neschopná policie a ejhle, kdo na to přijde! Není to špatně napsáno, příběh okrášlí i pejsek. Na odpolední čtení dobré.
Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)
22.09.2024
Kniha Vražda na zámku v seznamech
detektivní a krimi romány české detektivky a krimi soukromý detektiv
2019 | Prokletí Schwartzovy vily |
2015 | Gutta z Bubnu |
2020 | Žena tří mužů |
2020 | Tajemství hradních zdí |
2021 | Tajemství prachu a krve |
Další z dobrých českých detektivek. Žurnalistika Julie Prollová,která je na volné noze,jejím koníčkem je psaní a focení zajímavých míst.Vyhledává tajemné stavby a jejich zákoutí na Krumlovsku.Když ji osloví majitelka místního zámečku,aby ji udělala pár fotek ,aby měla na zámeček vzpomínku.Julie nabídku přijme,ale to netuší, že to co se o zámečku říká je ,ještě temnější než čekala.Po té co zde objeví mrtvolu,požádá soukromého detektiva Erika Baumanna,aby odhalili děsivou minulost zámku i celé rodiny.Kniha je velmi čtivá a napínavá.Doporučuji všem kdo rádi čtou,takovéto lehčí detektivky.Již jsem četla od autorky několik knih a její styl psaní se mi líbí a přidávám si jí do oblíbených.