Vražda na zámku přehled

Vražda na zámku
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545345/bmid_vrazda-na-zamku.png 5 5 5

Julie se vydává do starého zámku v Komárově, aby nafotila unikátní URBEX. Čeká ji však šokující nález v podobě mrtvoly s rozbitou hlavou. Majitelka zámku nenechává nic náhodě a svěřuje vyšetřování Eriku Baumannovi. Zpočátku se zdá případ jasný, přebývají zde často feťáci a bezdomovci. Jenže pak se začne na světlo drát děsivá minulost zámku i celé rodiny. Erik s Julií musí zjistit, zda tato minulost souvisí se současnou vraždou a dopadnout vraha dřív, než se objeví další oběti.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda na zámku. Přihlašte se a napište ho.

alnahu
14.11.2024 5 z 5

Další z dobrých českých detektivek. Žurnalistika Julie Prollová,která je na volné noze,jejím koníčkem je psaní a focení zajímavých míst.Vyhledává tajemné stavby a jejich zákoutí na Krumlovsku.Když ji osloví majitelka místního zámečku,aby ji udělala pár fotek ,aby měla na zámeček vzpomínku.Julie nabídku přijme,ale to netuší, že to co se o zámečku říká je ,ještě temnější než čekala.Po té co zde objeví mrtvolu,požádá soukromého detektiva Erika Baumanna,aby odhalili děsivou minulost zámku i celé rodiny.Kniha je velmi čtivá a napínavá.Doporučuji všem kdo rádi čtou,takovéto lehčí detektivky.Již jsem četla od autorky několik knih a její styl psaní se mi líbí a přidávám si jí do oblíbených.

Danago
11.11.2024 5 z 5

Vražda na zámku je vymazlená detektivka. Dobrých detektivek ze současnosti a z českého prostředí je málo. Ale tato se opravdu povedla. Zápletka je neotřelá, a i když se vyšetřuje nový případ , vyšetřování nás zavede až do minulosti, do doby, kdy byl ještě zámek obydlen. Detektiv Erik je sympaťák, a jeho parťačka také. Policie je tu postavená do trochu neschopné role, ale je to jenom příběh, nemůžeme to samozřejmě brát moc vážně. I když některé věci nemusí být daleko od pravdy ač se zdají nepravděpodobné.
Knížka je napínavé , kulisy starého zámku dodávají knize tu správnou tajemnou atmosféru.
Kdo zná autorčiny knihy, bude spokojený.

čef
04.11.2024 4 z 5

Staré, zejména opuštěné zámky jsou častou kulisou detektivních příběhů. Dobře se navozuje hustá atmosféra, stará tajemství a napětí dobře stoupá. Objevují se mrtvoly čerstvé i ty prošlé dlouhým časem. Kdo za to může? Po tom pátrají amatéři, soukromé očko i neschopná policie a ejhle, kdo na to přijde! Není to špatně napsáno, příběh okrášlí i pejsek. Na odpolední čtení dobré.

Kouzlo polární záře, Krvavá spása a další knižní novinky (39. týden)

22.09.2024

Kniha Vražda na zámku v seznamech