Vražda v Mezopotámii přehled

Vražda v Mezopotámii
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/531547/bmid_vrazda-v-mezopotamii-65c22e89a4ddd.jpg 5 657 657

Hercule Poirot série

Na archeologickém nalezišti se čas od času vykope i pěkně uleželá averze Slečně Amy Leatheranové se naskytla příležitost prodloužit si pobyt na Blízkém východě tím, že se přidá k Američanům provádějícím archeologický průzkum ve zříceninách asyrského města. Anglická ošetřovatelka se uvolila dělat v poušti u Bagdádu společnost manželce velitele výpravy paní Leidnerové – nevyzpytatelné osobě, která má údajně občas určité „mouchy“. Ačkoli se tábor expedice nachází na poměrně odlehlém místě, pohybuje se v něm pestrá směsice lidí rozličných profesí, národností i smýšlení, což je mimo jiné živná půda pro lecjaké spory a averze. A ke všemu to neutuchající dusno. Paní Leidnerová k mladé sestře brzy pojme důvěru a po nepříjemném nočním incidentu se jí dokonce svěří, že se strachuje o život. O pár dní později ji však manžel skutečně najde v ložnici mrtvou. Je tedy na Herculu Poirotovi, aby vystavil své šedé buňky mozkové i této zapeklité výhni! Na mezopotámských nalezištích na území dnešního Iráku poznala Agatha Christie roku 1930 svého budoucího druhého chotě Maxe Mallowana. V její detektivce je známý britský archeolog ztvárněn jako David Emmott.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , OneHotBook

Murder in Mesopotamia, 1936

Interpreti: Dana Černá , Miloslav Mejzlík , Lukáš Hlavica

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vražda v Mezopotámii. Přihlašte se a napište ho.

Mi-šu-le
18.11.2024 5 z 5

No to bylo skvělý!! Příběh znám z filmového zpracování a moc se mi líbil, ovšem kniha, tak ta byla ještě lepší. I přesto, že jsem věděla, kdo je vrah, jsem si čtení knih moc užila, a kdybych to nevěděla, byla bych úplně vyřízená. Jedna z nejlepších knih od Agathy. Doporučuji.

Rade
24.10.2024 4 z 5

Typická Agatha Christie.
Záhada zamčeného, resp. nepřístupného pokoje, omezený počet podezřelých, navrch exotika archeologických vykopávek, ke kterým měla autorka sama blízko.
U detektivek autorky nečekám nějakou uvěřitelnost, její pointy bývají vždy trochu za hranou reality, ale tady to bylo ještě o fous méně uvěřitelné, až jsem v závěru trošku kroutila hlavou.
Na druhou stranu knížky Agathy Christie jsou zábava, hádanka pro čtenáře, a neuvěřitelnost zápletky je tak trochu jejich atributem.
Takže odpočinkové čtení, kdy se neklepeme hrůzou, ale těšíme se, jak tentokrát geniální Hercule Poirot rozmotá umně vytvořený vztahový propletenec a v závěru již tradičně v kruhu všech podezřelých odhalí vraha.
„Poirot mávl rukou.
,Nemožné – nemožné – to je slovo, které neznám! Nemožné zkoumám vždy velmi důkladně!' “

petrarka72
04.10.2024 4 z 5

Vykopávky jako kulisa. Poirot bez Hastingse, vypravěčkou diplomovaná ošetřovatelka. Přetrvávající vášeň a okouzlení Východem.

Mapa z listí a další knižní novinky (15. týden)

09.04.2023

Kniha Vražda v Mezopotámii v seznamech