Vraždy podľa abecedy přehled
Agatha Christie

Hercule Poirot série
V prímorských letiskách na južnom pobreží Anglicka vyčíňa sériový vrah. Celá krajina je v strehu. Tentoraz páchateľa okrem neznámeho motívu bezpochyby vedie aj iná pohnútka. Anonymné listy, vopred upozorňujúce známeho detektíva na miesto najbližšej vraždy, sú rukolapným dôkazom, že márnomyseľnosť je jednou z hlavných vlastností nebezpečného zabijaka. Aj výber obetí podľa abecedy, inšpirovaný vlakovým cestovným poriadkom, svedčí o dôslednej, metodickej mysli, čo sa rozhodla hodiť rukavicu samému Herculovi Poirotovi. Slávny detektív už môže rátať len s tým, že sebavedomie rastúce s každou vraždou časom oslabí protivníkovu pozornosť a vrah začne robiť chyby ...... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2013 , Slovenský spisovateľOriginální název:
The A. B. C. Murders, 1936
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vraždy podľa abecedy. Přihlašte se a napište ho.

Tohle byl můj první Poirot a nezbývá mi než pochválit vynikající překlad a interpretaci audioknihy.
Knižní novinky (17. týden)
25.04.2021
Knižní novinky (28. týden)
08.07.2019
Kniha Vraždy podľa abecedy v seznamech
v Přečtených | 2 240x |
v Mé knihovně | 542x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
detektivní a krimi romány zfilmováno Hercule Poirot britská literatura Zlatý věk anglické detektivky (1920–1939)Autorovy další knížky
2017 | ![]() |
2003 | ![]() |
2004 | ![]() |
2001 | ![]() |
2016 | ![]() |
Slovy Hercula Poirota, nu, můj drahý Hastingsi, opět jsem neuhodl vraha ani jeho motiv.
Opět brilantní dílo královny detektivek Agathy Christie. Kniha je útlá, děj rychle plynul, leč na můj vkus až moc rychle, protože jsem nestihl dát si dohromady souvislosti, ale to bude zcela jistě můj problém, mon ami.