Klíč k vraždě přehled
J. R. Ellis
Vraždy v Yorkshiru série
VZÁCNÉ HOUSLE SE STANOU KLÍČEM K VRAŽDĚ… Vrchní inspektor Oldroyd už viděl spoustu obětí násilných činů, ale nikdy nebyl sám svědkem vraždy – až dosud. Když je během koncertu komorní hudby v severoanglickém Halifaxu zastřelen světoznámý houslista Hans Müller, má před sebou zkušený detektiv případ, který se vzpírá logice: pachatel beze stopy unikl a spolu s ním se ztratily i Müllerovy drahocenné stradivárky. Při pátrání po tajemném střelci a jeho motivu vstupují Oldroyd a jeho kolega Carter do uzavřeného světa bohatých sběratelů hudebních nástrojů i do temných vod skrývajících děsivá tajemství minulosti. Právě v nich bude možná třeba hledat klíč k celé záhadě. Oldroyd s Carterem musejí vynaložit veškerý důvtip, aby vzácný nástroj nalezli. Dokážou ale dopadnout i vraha, který jim jako kouzelník zmizel přímo před očima? ____ Klasická anglická detektivka ve stylu knih moderních mistrů žánru, jako jsou Ann Granger, Caroline Graham a Louise Penny.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , Mystery PressOriginální název:
The Quartet Murders, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klíč k vraždě. Přihlašte se a napište ho.
Mně se kniha líbila. Za mě opět zajímavé téma - z jeskyní se přesuneme do koncertních sálů. Stejně jako jednička je to pohodovka, taková příjemná klasika. A ten závěr mě dostal. Oceňuji také informace o osudu různých stradivárek, mám ráda, když se kromě toho, kdo je pachatel, dozvím i něco nového. Poslechnuto jako audiokniha a stejně jako jednička načtena perfektně.
Klasická detektivka, která mě moc bavila a nemám jí co vytknout. Snad jen menší zdlouhavost.
Tlukot tisíců srdcí, Šťastně až do smrti a další knižní novinky (23. týden)
04.06.2023
Kniha Klíč k vraždě v seznamech
Anglie vraždy sběratelství detektivní a krimi romány tajemství housle klasická hudba Yorkshire Antonio Stradivari, 1644-1737
2023 | Smrt v temnotách |
2023 | Klíč k vraždě |
2024 | Případ mrtvého lorda |
2024 | Vraždy v lázních |
2025 | Zločin bez motivu |
Jeskyně mě bavily, tajemná komnata mě bavila, vzácné housle také zněly dobře, ale bohužel kvalita tohoto dílu byla kolísavá. Pár zajímavých míst se našlo, ale jako celek to spolu moc nedrželo. Zajímavé bylo rozuzlení.