Dcery hněvu přehled
Elena Bellmar (p)
Vražedná Mallorca série
1. díl >
Ještě před svým oficiálním nástupem na mallorské oddělení vražd je major Antonio Morales povolán k prvnímu případu: u paty hradeb v Palmě byla nalezena zavražděná jeptiška. Kdo by však měl důvod zabíjet zbožnou devadesátiletou stařenku? Všechny indicie ukazují na neznámou ženu, která byla viděna ve společnosti řádové sestry jako poslední a nyní není k nalezení. Když dojde ke druhé brutální vraždě, začnou se množit náznaky, že oba případy spolu souvisí. A Toni Morales při svém pátrání narazí na nepředstavitelné tajemství, které sahá do časů, na něž by mnozí nejraději zapomněli.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2021 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Mörderisches Mallorca – Toni Morales und die Töchter des Zorns: Ein Mallorca-Krimi, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcery hněvu. Přihlašte se a napište ho.
Tak je to za mnou :-), dovolená i kniha z prostředí, kde jsem ji trávila. No, letos mi ČV s některými tématy dává docela zabrat. Na druhou stranu, nemohla jsem loňskou a letošní dovolenou trávit třeba v Řecku?, tam by byl výběr knih daleko větší:-). Takhle jsem se trochu protrpěla detektivkou z prostředí Mallorky a musím říct, že kdybych ji nezapisovala do výzvy asi bych ji odložila. Moc mě to nebavilo, bylo to, za mě, jednoduše napsané, ale já se v ději místy trochu ztrácela, asi tím, že mě případ vůbec nedokázal vtáhnout. Ale asi můj problém, kniha nemá špatné hodnocení. Nicméně na Mallorcu a Španělsko obecně dopustit nedám, ať se píše cokoliv. Je tam nádherně a místní lidé moc milí. Dvě * a ta třetí je za to kouzelné místo, kam autorka děj zasadila a taky trochu za mou výdrž, že jsem to nevzdala.
Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak děj plynul podle mého gusta a ten konec byl za mne perfektní.
Knižní novinky (38. týden)
19.09.2021
Kniha Dcery hněvu v seznamech
Zajímavé téma, spousta postav. Ale dobře se to četlo.