Vrcholoví šachisté a sovětská společnost - případ Michaila Botvinika přehled

Vrcholoví šachisté a sovětská společnost - případ Michaila Botvinika
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358083/bmid_vrcholovi-sachiste-a-sovetska-spole-ijT-358083.jpg 4 1 1

Sovětská šachová škola je pojem, který v minulém století daleko překročil okruh aktivních hráčů, a stal se dokonce jednou ze zbraní studené války. Už méně se ví, že kořeny tohoto fenoménu leží v období tuhého stalinismu, kdy i královská hra našla svého "stachanovce", Michaila Mojsejeviče Botvinnika. Předkládaná práce popisuje jeho cestu k titulu mistra světa lemovanou podporou takových osobností jako byl prokurátor Krylenko, ale také častými spory s ÚV KSSS i šachovými funkcionáři. Čtenář se dozví i to, že Botvinnik využíval své nezpochybnitelné autority nejen k vlastnímu prospěchu, ale i k neúspěšné snaze ovlivnit politické a ekonomické směřování své země. (Text na obálce knihy)... celý text

Vydáno: , Dokořán
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vrcholoví šachisté a sovětská společnost - případ Michaila Botvinika. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (1)

Blue
12.12.2017 4 z 5

Knížka je to drobná, ale i tak jsem čekal více informací. Ale je to mé subjektivní očekávání, za které autorka nemůže. Text je čtivý, psaný objektivně, ocenil jsem, že není tendenční. Bylo by myslím velmi přínosné se takto podívat hlouběji na historii sovětské šachové školy. Snad někdy vyjde kniha, která to vezme skutečně od podlahy. A třeba ji napíše i Barbora Umancová. Té by to šlo dobře.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vrcholoví šachisté a sovětská společnost - případ Michaila Botvinika v seznamech

v Přečtených2x

Štítky knihy

sport šachy Sovětský svaz

Autorovy knížky

2012  80%Vrcholoví šachisté a sovětská společnost - případ Michaila Botvinika
Skrýt reklamy