Vřesová můrka přehled

Vřesová můrka
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524300/bmid_vresova-murka-6529b5dbdfefa.jpg 5 64 64

Odkud se berou barvy a kam se ztrácejí v noci? Šedivá můrka o tom něco ví! Na vřesovém paloučku u lesa žije malá Šedivá můrka. Protože dosud nepotkala žádnou jinou můrku, myslí si, že je jediná na světě. Přes den se ukrývá v hlubokém stínu pod keříky vřesu, odkud vylétá až po setmění. Ničeho se totiž nebojí víc než slunečního svitu. Svůj palouček ještě nikdy neopustila, a přitom by tak ráda spatřila stromy, jejichž listy sem občas přivane vítr. To vše rázem změní nečekaná návštěva. Jednou večer na palouček zavítá další můrka! A ukáže Šedivé můrce úplně nový svět. Svět plný barev, který lze spatřit jen díky světlu. Šedivá můrka pozná, že není sama a že les za hranicemi paloučku je mnohem větší a krásnější, než jak si ho představovala. Ale také nebezpečnější. Nebo ne? Komiksovou pohádkou o statečné malé můrce, která dokázala překonat strach z neznámého, otevírá Oksana Bula novou sérii Pohádky pro Slunce a Měsíc.... celý text

Literatura světová Komiksy Pohádky a bajky
Vydáno: , Host

The Heather Moth, 2023

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vřesová můrka. Přihlašte se a napište ho.

hippiesak
26.09.2024 5 z 5

Velice krásné, velice milé, děti i mě dospěláka to bavilo. Bylo to takové krásně nevinné...

Luciluc
16.09.2024 5 z 5

„Uvědomuješ si, kolik je ještě míst o nichž nic nevíme?“
Knížka čtená dceři. Autorku znám jako ilustrátorku série knih „Kdo roste…“ (četly jsme Kdo roste v zahradě a Kdo roste v parku), potěšilo mě, že je i přímo autorkou, a z jejích knih jsem jako první vybrala Vřesovou můrku. Byla jsem překvapena formou/zpracováním, protože příběh je psán jako komiks (což mi u předčítání občas trochu vadilo, těším se, až si to bude moct dcera přečíst sama :) ). Ilustrace jsou nádherné! Barevné ladění stránek lahodí oku, a na větším formátu knihy obrázky krásně vyniknou. Šedivá vřesová můrka a Brachmína buková můrka jsou milé postavy hezkého příběhu o objevování a překonávání strachu z neznámého. Doufám, že se dočkáme pokračování. My si mezitím přečteme Tukoně a zahrajeme si hru „kameny a klacíčky“ jako můrka se svými kamarády sýčkem a netopýrem. Doporučuji k přečtení.

Cara.17
20.07.2024 5 z 5

Věřím, že všichni čtenáři mají ve své sbírce knihy, ke kterým se rádi vrací. Ať už proto, že je nějakým způsobem zaujaly, pobavily, nadchly, napínaly anebo jim přinesly klid a odreagování. Co se týče mě, tak právě tu poslední možnost ve mně vyvolala tahle kouzelná kniha - Vřesová můrka.
Příběh malého bázlivého tvorečka, který je skvostně vyvedený úchvatnými ilustracemi, musí chytit za srdce a pohladit po duši nejen děti ale i každého dospělého, kdo ještě nezanevřel na dětské knihy.
Oksana Bula má úžasný cit pro barvy, krajinu i jednotlivé části dne a noci. Její ilustrace nádherně znázorňují mlžná rána obohacená třpytivou rosou, sílu slunečních paprsků, fialovo-růžové moře vřesu, uklidňující zeleň stromů, tajuplný soumrak, hvězdné nebe... a ty postavičky! Můrky i jejich kamarádi jsou od pohledu roztomilé srdečné bytosti, se kterými byste se rádi přátelili.
I příběh sám má co nabídnout. Autorka krásně předvedla, jak moc se liší život, když ho žijete v okovech strachu a když se jich zbavíte. Jak se doslova osvobodíte a s tímto osvobozením se vám rozšíří obzory, objevíte věci, o nichž jste neměli ani tušení a především z vás spadne těžké břímě obav a falešný pocit bezpečí.
Vřesová můrka je nadmíru zdařilý komiks, který si v mé knihovničce právem zasloužil místo vedle neméně nádherné knihy Vyprávění z Ostružinového houští. Pokud bych měla milovníkům krásných kvalitních ilustrací a smysluplných příběhů něco doporučit, pak by to byla tato dvě díla, k nimž se já osobně budu velice - VELICE! - často vracet.
Vskutku pozoruhodné a zcela zasloužených 5 hvězdiček. Těším se na další díl!

Kniha Vřesová můrka v seznamech