Vše, co jste chtěli vědět o módě přehled

Vše, co jste chtěli vědět o módě
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390296/bmid_vse-co-jste-chteli-vedet-o-mode-l0r-390296.jpg 4 51 51

Taková kniha o stylu tu ještě nebyla! Ada Bartlová, zakladatelka blogu Módní peklo, se proslavila nejen nemilosrdnou kritikou oděvních nešvarů, ale také užitečnými radami a bystrými postřehy ze světa módy. Z posbíraných znalostí a zkušeností teď sestavila knihu pro ženy, které už mají plné zuby tisíckrát opakovaných řečí o francouzském šarmu a slim džínách jako základu šatníku. Kniha obsahuje nejen tipy, jak oblékat různé typy postavy a jak najít „své“ barvy, ale také kapitolu o materiálech, o tom, jak poznat kvalitní oblečení a o zákulisí módního průmyslu. Proč je tak těžké sehnat kvalitní bavlněné tričko? Jak výrobci levného oblečení šidí zákazníky? Na co byste měly v obchodech dávat pozor, abyste si odnesly dobře padnoucí šaty? Nezapomnělo se ani na pekelné módní chyby, samozřejmě včetně rad, jak se jim vyhnout. A pro ty, které hledají svůj styl, je určena ilustrovaná encyklopedie, která jich obsahuje přes tři desítky – od sportovní elegance po dramatický glamour, od minimalismu po bohémskou eklektiku. Kniha vychází z českých reálií, respektuje místní zvyklosti (občas, pravda, spíš jízlivě nerespektuje) a radí, jak na nákupy v českých obchodech, salonech a showroomech.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vše, co jste chtěli vědět o módě. Přihlašte se a napište ho.

DominaCZ
09.01.2025

Eh už neví jak by. Naprostá zbytečnost, kterou si mohli všichni pročíst tisíckrát na webu.

Adéla si vždycky ve svých příspěvcích dost protiřečila.
Napřed něco tepala aby záhy napsala, že je to vlastně v poho.
Pak se začaly objevovat příspěvky, který mnozí nechápali jako fotky matek v běžným funkčním oděvu - asi máte za děckem lítat ve večerních šatech, muži s rozevlátými vlasy anebo studentky v baretu s batohem. Jo, měly asi jet během lítání po přednášce na vznešeném oři.

Takže od rypny, která píše příspěvky podle nálady nebo mensesu a její tipy byly vždycky neslaný nemastný, si fakt "rady" k srdci neberu. Navíc když jsem ji od počátku viděla tak opravdu nevím do koho chce ona rýpat.

Martica
25.09.2024 5 z 5

Zase po čase kniha, kterou mi nestačilo jen číst, ale kterou jsem musela rovnou vlastnit. Moje! Vychutnávala jsem si ji víc než půl roku a ráda ji řadím do své "šicí" knihovničky vedle Petry Davídkové a Lenky Velebové. Pořídila jsem si ji kvůli skvělému přehledu materiálů, střihů a stylů, ale nakonec jsem si ji dokonale užila jako celek se vším všudy. Velmi vydařená publikace.

jitka_dankova
31.10.2023 5 z 5

V rámci svého žánru (naučná publikace o módě) je to výborná kniha, která obsahuje užitečné informace a má čestné místo v mé malé "fyzické" knihovničce (jako ebook vydaná bohužel nebyla).

Kniha Vše, co jste chtěli vědět o módě v seznamech

v Mé knihovně26x

Autorovy knížky