Všechno bude dobrý, Beth přehled
Barbora Koutná
Bethany je obyčejná deváťačka. Narodila se v USA, ale nyní žije s mámou a tátou v Čechách, v paneláku na sídlišti. Má spoustu dobrých i méně dobrých kamarádů. Když rodiče na začátku školního roku odjedou pracovat na Srí Lanku, přestěhuje se k babičce. Dál chodí do školy, vymýšlí si příběhy… a taky hubne. Její kamarádky Matylda a Hortenzie jsou tak „hodné“, že jí pomáhají nakupovat hezké oblečení a ukazují jí kouzla posilovny. Bethany každý den pilně cvičí a jídlo prostě vynechává. Jedna otravná spolužačka si toho všimne a snaží se jí pomoci, už je ale pozdě. Beth odvezou do nemocnice a stanoví jí jasnou diagnózu: mentální anorexii. Zvládne se Beth uzdravit, najít si nové kamarády a možná i prvního kluka? A co návrat do školy a přijímačky na střední?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno bude dobrý, Beth. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER) Knihu bych doporučila mladším čtenářům. Byla jednoduchá, rychle se to četlo, nic složitého. Příjemné čtení, ze začátku mě Bethany svým chováním otravovala, myslela jsem, že téma anorexie bude delší..a taky mě dostala ta bouračka! Konečně knihy se mi ale opravdu líbil.
Super knížka, moc jsem si ji užila. Bethany je zajímavá hrdinka, která toho za rok schytá tolik, co jiní za deset let. Byla jsem celou dobu napnutá, protože děj se pořád vyvíjí. Jsem ráda, že jsem knížku objevila, dozvěděla jsem se hodně i o anorexii. Jen mě mrzelo, že příběh není ještě delší.
GRADA odstartovala vlastní young adult edici
25.07.2022
Kniha Všechno bude dobrý, Beth v seznamech
Knížka mi přišla dobrá, ale docela jednoduchá. Řekla bych, že ideálně pro čtenáře, kteří jsou mladší než hlavní hrdinové – zhruba 13 a míň. Chování hlavních hrdinů mi nepřišlo vždy úplně úměrné jejich věku, ale to bude asi tím, že sama autorka byla mladší než Beth a spol., když to psala, což obdivuji. Každopádně knihu doporučuji.