Všechno, co jsem zapomněla přehled

Všechno, co jsem zapomněla
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507779/bmid_vsechno-co-jsem-zapomnela-tJN-507779.png 4 35 35

Sbírka moderních veršů plná primitivních lásek, zmařených přátelství, nostalgických slz i jiných důkazů, že poezie žije. Mezi láskou a nenávistí je jen tenká hranice – a občas zkrátka nastanou momenty, kdy mozek přestává vnímat rozdíl. A srdce buší, když duše pláče. Verše plné blažené zamilovanosti, vzpomínek a radostí, ale i slz, pádů, ztrát a jiných prchavých okamžiků, které i přes bolest stojí za to žít. Ve sbírce najdete všechny barvy, kterými náš život ve skutečnosti hraje. Od nejjemnějších přes zaslepené až po ty zraňující.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno, co jsem zapomněla. Přihlašte se a napište ho.

Severčanka_
03.12.2024 5 z 5

Trochu zlomeného srdca, trochu lásky, hra so slovami a skryté významy? To je cesta k môjmu srdcu.

Keď som začala zbierku čítať, netušila som, ako veľmi sa mi kniha bude páčiť. Ono ako to už pri básniach býva, páčia sa vám najmä tie, v ktorých sa vidíte. Sú tam básne o zraňujúcej láske, o novej láske, o peknej láske, o nepochopení, o pochopení, o poznaní seba samého, o strate, o beznádeji aj nádeji. Básne o živote.

Páči sa mi, že sa autorka nedržala iba jedného rýmu. Skúšala rôzne varianty, aké sa k básniam hodili. Niekedy sa hrala s citoslovcami, niekedy to bol príbeh, niekedy to bola len duša hodená na papier. Občas boli verše poskladané do nejakého tvaru, inokedy boli rozhádzané po papieri.

Zbierka je útlunká knižôčka, ktorou sa prelúskate raz-dva. Pohladí po duši a niekedy ju silno zovrie. Ja sa plánujem ku knihe určite vrátiť.

Schmetti
29.07.2024 5 z 5

Zprvu básně působily lehounkým dojmem, byly povznášející na duši. Při jejich čtení jsem se usmívala jako měsíček na hnoji. Adélka psala o přírodě a lásce. Měla jsem pocit, jako bych seděla na stejném místě s těmi, o kterých básně mluvily. Láska, emoce, radost a souznění.

V dalších kapitolách atmosféra zhoustla, objevily se problémy, smutek, obavy, bolest ze ztráty blízké osoby, touha po naději. V této fázi čtení jsem pociťovala stejné emoce. Dokázala jsem si představit. Jednou mi ukápla slza.

Adélky styl psaní mi je velice sympatický, její vyjadřování a schopnost skrz písmenka promlouvat ke čtenářům je úžasná.

Chválím grafické zpracování. Na mnoha stranách najdeme nádherné obrázky. Nejvíc se mi líbila pampeliška.

Jsem ráda, že se mladí lidé v naší zemi věnují poezii. Pokud člověk chce, může v ní najít spoustu krásy a poučení. Těším se na další Adéliny počiny.

Najdete mě na:
IG: @terischmetti_books
Blog: http://blumensprache.hikaru.cz/

monikasbookclub
03.06.2024 4 z 5

Moc děkuji @rozaaalie_ za možnost si přečíst sbírku moderní poezie. Recenze na tento žánr se u mě skoro nevyskytuje, není to však tím, že bych neměla poezii ráda. Právě naopak. Jenom jsem ještě spíš nenarazila na tu správnou. Sbírku básní Všechno, co jsem zapomněla jsem přečetla na jeden zátah a to ne jenom kvůli tomu, že má sbírka okolo 70 stran. Sbírka je plná básní na témata jako láska, přátelství a nostalgie. Jednotlivé básně byly plné emocí a je opravdu znát, že do nich autorka dala kus sebe. Zároveň, ale nechala dost prostoru, aby si čtenář jednotlivé básně mohl promítnout dle své fantazie. Nebudu asi lhát, že by se mi líbily úplně všechny, ale i to si myslím, že je na místě. Nejvíce bych asi vyzdvihla báseň s názvem PROČ?, která se mnou nejvíce rezonovala.
Nesmím zapomenout ani na překrásné grafické obohacení celé knihy. Ilustrace opravdu krásně podtrhují myšlenky jednotlivých básní.
Určitě doufám, že to není poslední počin autorky. Ráda bych si zase někdy podobnou sbírku s chutí přečetla znovu.

Ticho ve tmě, Pak ses objevila ty a další knižní novinky (5. týden)

29.01.2023

Kniha Všechno, co jsem zapomněla v seznamech

Autorovy knížky

2023  84%Všechno, co jsem zapomněla