Všechno dobré je k něčemu zlé aneb Řešení paní Hekaté přehled

Všechno dobré je k něčemu zlé aneb Řešení paní Hekaté
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134498/vsechno-dobre-je-k-necemu-zle-aneb-reseni-pani-hekate-134498.jpg 4 21 21

Knížka je souborem esejů jednoho z nejvzdělanějších současných psychologů. Zábavným způsobem zpřístupňují odborný pohled na některé ze zákonitostí mezilidské a intrapsychické komunikace.

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Konfrontace (Hradec Králové)

Vom Schlechten des Guten oder Hekates Lösungen, 1986

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno dobré je k něčemu zlé aneb Řešení paní Hekaté. Přihlašte se a napište ho.

Koškin
30.07.2024 5 z 5

Mylnou cestu musíme projít, aby se ukázalo, že je mylná. Tak tahle myšlenka z knihy ji naštěstí nevystihuje, protože má řadu neotřelých a přínosných pohledů na svět, hodnoty, život, jeho smysl a řešení konfliktů a osudových rozcestí. Nečetl jsem ji naposledy, musím si dost částí ještě řádně vytříbit.

Dejvid
12.12.2023 4 z 5

Útlá knížečka s (relativně) nesouvisejícími eseji o mezilidském chování, často přesahující i na mezistátní úroveň. Některé kapitoly jsou opravdu pěkné a k zamyšlení (Hry s nenulovým součtem), někdy jsem si ale nebyl úplně jistý, co tím vlastně chce autor říct.
Určitě ale stojí za přečtení.

gabim
15.06.2022 5 z 5

Poměrně čtivá knížečka, kde často autor krouží ve vzletných obratech a drobných odkazech kolem pointy až příliš dlouho. Malá knížečka, ale Formidable.

Kniha Všechno dobré je k něčemu zlé aneb Řešení paní Hekaté v seznamech

psychologie

Paul Watzlawick
rakouská, 1921 - 2007
1994  85%Úvod do neštěstí
2011  92%Pragmatika lidské komunikace
1998  87%Jak skutečná je skutečnost?
1995  82%Všechno dobré je k něčemu zlé aneb Řešení paní Hekaté
2012  60%Umění změny