Všechno je dar přehled
Constantin Kinský , Natalie A. Rollko
Rod Kinských patří mezi nejstarší šlechtické rody u nás. Constantin Kinský vzpomíná na své dětství, nabízí pohled do zákulisí slavné rodiny, včetně exkluzivních fotografií z rodinného archivu. Důležitým tématem je rozvoj jeho zámku ve Žďáře nad Sázavou a jeho okolí, s tím souvisí i soužití s přírodou a demonstrace základních lidských hodnot, které mohou čtenáře ovlivnit. Předmluvou knihu opatřil Constantinův bratranec Karel Schwarzenberg.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno je dar. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné čtení k zastavení, zamyšlení a seznámení se s panem Kinským a jeho světonázorem.
Kniha plná moudrých postřehů, životních zkušeností, rozumného, ale zároveň tvůrčího pohledu na svět a všeobecného nadhledu. Forma knížky je velmi příjemná, moc se mi líbila. Četla se mi pěkně, lehce, byť témata v ní zmíněná svým zaměřením vždy tak lehká nejsou - často právě naopak: komplikovaná, nelehká, odrážející problémy doby.
Osobně jsem při čtení měla neustále nejasný příjemný pocit, že je mezi řádky stále postřehnutelná linka optimismu, odhodlání, víry, naděje...
Knižní novinky (43. týden)
18.10.2020
Kniha Všechno je dar v seznamech
životopisy, biografie aristokracie, šlechta paměti, memoáry vzpomínky šlechtické rody Žďár nad Sázavou (zámek) Constantin Kinský
Knihu jsem dostala jako dárek a je skvělá, protože mám ráda šlechtické rody tak jsem se opět něco zajímavého dozvěděla