Všechno je jednou poprvé přehled

Všechno je jednou poprvé https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523777/bmid_vsechno-je-jednou-poprve-653659d76e675.jpg 4 18 18

Natalie je chytrá, vtipná, hezká a zajímavá, i když ona si to o sobě vůbec nemyslí. Žije svůj život v uzavřené bublině s přáteli Lucy a Zachem a se svými rodiči. Nemá jasné představy o budoucnosti, ale zato má spoustu snů. A najednou se všechno začne hroutit – rodiče jí zčistajasna oznámí svůj rozchod a její dva nejlepší přátelé se do sebe zamilují. Ale všechny velké změny nejsou jen k horšímu. Natalii totiž potká nečekaná láska…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno je jednou poprvé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

dam.si.knihu
09.05.2024 3 z 5

Všechno je jedno poprvé je příběh o dospívající dívce, která si prošla těžkým životním obdobím a díky tomu ztratila sebedůvěru a má tak nulové sebevědomí.
Jestli pokukujete po nějaké fajn young adultovce, či jste mladší čtenáři, tak se Vám kniha určitě bude líbit. Je to takové jednoduché počtení, kde možná najdete v některých věcech sami sebe v těchto letech. Autorka v knize dokázala dobře zpracovat přátelství, lásku, či spoustu trapných situací. Ovšem někdy jsem měla pocit, že hlavní hrdince není osmnáct, ale patnáct. Nebo si možná jen fandím, že jsem byla o dost vyspělejší.

Je pravdou, že pro mě tam často byly pasáže, které se dokola opakovali a trochu mi narušovali čtení. Byly ale také chvíle, kdy jsem četla dál a dál a nemohla přestat.

Takže za mě je tohle průměrná YA romantika, která se možná více hodí pro mladší ročníky. :)

Zatoulana
25.04.2024 2 z 5

Za knihu bych v rámci spolupráce ráda poděkovala Grada


Takže kniha vypralví o Natalii která se ocitla v těžké rodinné situaci. Zároveň jí potká nečekaná láska. Celá kniha mi tak trochu připomínala film STÁNEK S POLIBKY takže pokud jste fanoušky tohoto filmu nebo knih tak je tohle pro vás to pravé.
Osobně se mi ten nápad moc líbil. Kombinace love story s vážnými tématy jako je rozchod rodičů a sebepřijetím mi přišla ze začátku fajn.
To že hlavní hrdinka není úplně top modelka bez chybičky byla příjemná změna (jak poprvé popisovala jak se musela srovnat s akné a že pořád zápasí s tím aby měla nějaké zdravé sebevědomí a zapadla). Na druhou stranu když to pomalu každou druhou stránku dokola opakovala a občas to rozepsala na x dalších stran bylo pak poněkud otravná a mě to tam upřímně rušilo. Jak se říkal všeho moc škodí.
Možná i kvůli tomuto jsem se nedokázala pořádně vcítit do hlavní postavy a knihu si řádně užít. Pořád jsem měla pocit že děj jde tak nějak mimo mě a to mě opravdu mrzelo protože ten příběh potenciál měl.

Knihu hodnotím za sebe jako takový průměr věřím že si své fanoušky jistě najde a shledají to za milé čtení ale mě osobně tento styl psaní neoslovil.

2,5/5


Knihomol_ka
25.03.2024 3 z 5

Jedná se o Young adult příběh, takže tak nějak tušíme co očekávat. Příběh je předvídatelný, ale je psán hezky. Líbí se mi, že nám autorka naservírovala příběh, který se zabývá každodenními problémy dospívajících lidí. Natálie je milá a sympatická mladá dívka, která si prochází těžším obdobím. Řešíme pubertu, rozvod rodičů a také první lásku. Romantická linka je krásně vyobrazena. Taková velmi oddechová kniha, která se hodí nějak na dovolenou k moři.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)

14.01.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Všechno je jednou poprvé v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

Nina Kenwood
australská
2024  73%Všechno je jednou poprvé