Všechno je jednou poprvé přehled
Nina Kenwood
Natalie je chytrá, vtipná, hezká a zajímavá, i když ona si to o sobě vůbec nemyslí. Žije svůj život v uzavřené bublině s přáteli Lucy a Zachem a se svými rodiči. Nemá jasné představy o budoucnosti, ale zato má spoustu snů. A najednou se všechno začne hroutit – rodiče jí zčistajasna oznámí svůj rozchod a její dva nejlepší přátelé se do sebe zamilují. Ale všechny velké změny nejsou jen k horšímu. Natalii totiž potká nečekaná láska…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
It Sounded Better in My Head, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno je jednou poprvé. Přihlašte se a napište ho.
Všechno je jedno poprvé je příběh o dospívající dívce, která si prošla těžkým životním obdobím a díky tomu ztratila sebedůvěru a má tak nulové sebevědomí.
Jestli pokukujete po nějaké fajn young adultovce, či jste mladší čtenáři, tak se Vám kniha určitě bude líbit. Je to takové jednoduché počtení, kde možná najdete v některých věcech sami sebe v těchto letech. Autorka v knize dokázala dobře zpracovat přátelství, lásku, či spoustu trapných situací. Ovšem někdy jsem měla pocit, že hlavní hrdince není osmnáct, ale patnáct. Nebo si možná jen fandím, že jsem byla o dost vyspělejší.
Je pravdou, že pro mě tam často byly pasáže, které se dokola opakovali a trochu mi narušovali čtení. Byly ale také chvíle, kdy jsem četla dál a dál a nemohla přestat.
Takže za mě je tohle průměrná YA romantika, která se možná více hodí pro mladší ročníky. :)
Za knihu bych v rámci spolupráce ráda poděkovala Grada
Takže kniha vypralví o Natalii která se ocitla v těžké rodinné situaci. Zároveň jí potká nečekaná láska. Celá kniha mi tak trochu připomínala film STÁNEK S POLIBKY takže pokud jste fanoušky tohoto filmu nebo knih tak je tohle pro vás to pravé.
Osobně se mi ten nápad moc líbil. Kombinace love story s vážnými tématy jako je rozchod rodičů a sebepřijetím mi přišla ze začátku fajn.
To že hlavní hrdinka není úplně top modelka bez chybičky byla příjemná změna (jak poprvé popisovala jak se musela srovnat s akné a že pořád zápasí s tím aby měla nějaké zdravé sebevědomí a zapadla). Na druhou stranu když to pomalu každou druhou stránku dokola opakovala a občas to rozepsala na x dalších stran bylo pak poněkud otravná a mě to tam upřímně rušilo. Jak se říkal všeho moc škodí.
Možná i kvůli tomuto jsem se nedokázala pořádně vcítit do hlavní postavy a knihu si řádně užít. Pořád jsem měla pocit že děj jde tak nějak mimo mě a to mě opravdu mrzelo protože ten příběh potenciál měl.
Knihu hodnotím za sebe jako takový průměr věřím že si své fanoušky jistě najde a shledají to za milé čtení ale mě osobně tento styl psaní neoslovil.
2,5/5
Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)
14.01.2024
Kniha Všechno je jednou poprvé v seznamech
Tohle byl tak neuvěřitelně milý příběh, u kterého jsem se musela celou dobu usmívat, protože to jinak ani nešlo. Autorčin styl psaní mi sedl, stránky mi mizely pod rukama a moc se mi líbilo tematické pojmenování jednotlivých kapitol. Děj knihy mě vážně bavil a užívala jsem si každičkou chvíli, kterou jsem s ní mohla strávit. Nejedná se sice o nic převratného a originálního, ale to mi bylo úplně jedno. Po dlouhé době jsem se až nezdravě viděla v některých povahových rysech hlavní hrdinky a o to víc jsem si ji mohla oblíbit. Další postavy můžu taky pochválit, protože dohromady tvořily zajímavou partu. Romantická linka se mi líbila, protože se jednalo o tak roztomilou a křehkou záležitost, o jaké jsem už nějakou chvíli nečetla. Chtěla bych tu ještě vyzdvihnout témata, která knihy zpracovává – dospívání, rozchod rodičů, nástup na vysokou školu, první láska, sebeláska,… Všechna jsou podána nanejvýš citlivě a tím způsobem, že si myslím, že by to mohlo pomoci všem, kteří se s těmito problémy potýkají. Hodně jsem se u čtení nasmála a vyznačila jsem si pár hezkých myšlenek. Konec mě dojal a zahřál u srdíčka. Všechno je jednou poprvé můžu doporučit všem, kteří hledají fajn knížku s přesahem, v níž si můžou prožít všechny tyto stresující „poprvé“ situace se sympatickou hlavní hrdinkou.