Všechno je jinak přehled
Alexandr Kramer , Ondřej Neff
Kapitoly o světové science fiction. Spoluautor A. Kramer v knize neuveden z politických důvodů.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechno je jinak. Přihlašte se a napište ho.
Vyšla u nás vlastně jiná podobná kniha? Novější? Tohle je povinnost. A pak doslovy Mrtina Šusta v knihách od Laseru. Šust je up to date, ale tohle je zas čtivé.
Kdybych někdy sestavoval žebříček nejlepších názvů, určitě tam bude Neffovo Všechno je jinak.
I v téhle knize autor dokazuje dar srozumitelného a zároveň živého a místy vtipného výkladu, kde je místo pro popis děje zmiňovaných knih i zasazení do společenského kontextu.
Kniha Všechno je jinak v seznamech
v Mé knihovně | 54x |
Ondřej Neff se v této knize pokouší detailně zmapovat celou oblast historie sci-fi literatury (jak té západní, tak i východní) od jejich samotných začátků až po současnost (knížka vyšla v roce 1986). Řekl bych, že se mu to velmi dobře daří. Musel při tom zvládnout a prostudovat obrovské množství materiálů, za což mu patří velký obdiv. Knížka je svým obsahem i rozsahem zcela ojedinělá a pro každého skutečného fanouška sci-fi naprosto nepostradatelná.