Všechny cesty vedou k válce: Příběh Ruska a Ukrajiny očima českého reportéra, 2011–2022 přehled

https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503772/bmid_vsechny-cesty-vedou-k-valce-pribeh--pQq-503772.jpg 5 80 80

Jak se na Ukrajině a v Rusku žilo před válkou, po anexi Krymu a po vypuknutí konfliktu na Donbase? Co vedlo až k rozpoutání největšího vojenského střetu na území Evropy od roku 1945? Novinář Vojtěch Boháč podává svědectví přímo z míst, kde se odehrávaly krvavé boje. Poznejte pozadí ukrajinského konfliktu, roli novináře uprostřed zuřící války i autentické příběhy místních obyvatel. Bez nadsázky tak zjistíte, jak to vypadá, když se píše historie.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny cesty vedou k válce: Příběh Ruska a Ukrajiny očima českého reportéra, 2011–2022. Přihlašte se a napište ho.

Metcheque
30.08.2024 5 z 5

Wow. Jedna z nejlepších knih ever. Boháč je prostě frajer. Je schopen projít nejdrsnějšími oblastmi válečných konfliktů, zpracovat emoce a ještě o tom poměrně objektivně napsat. Ano, liberálně-levicový pohled je znát, nicméně Boháč dává prostor i druhé straně a není těžké pochopit, že přezíravost USA a historická nevraživost mezi velmocemi je logickou jiskrou zažehnuvší ohýnky konspiračních teorií. Běžní, nevzdělaní Rusové jsou tak v podstatě prototypem běžných Čechů, kteří si s lahváčem u Výměny manželek uvědomují, že režim jim přináší velký kulový, nicméně jejich hlavním zájmem je hlavně mít klid. Kéž by text trochu zahrabal příkopy kulturních válek.

miroslav8603
05.04.2024

Upřímně jsem zklamán. V podstatě se jedna o účelově napsanou knihu. Nepopisuje skutečnost ale idealizované fantazie. Což je velká škoda, autor špatně nepíše ale ignoruje skutečné dění a situaci na Ukrajině.

lucie.8
02.04.2024 5 z 5

Knihu jsem měla doma asi rok, než jsem se do ní pustila a teď lituji, že jsem to neudělala dřív. Dozvěděla jsem se spoustu informací z novodobé historie Ukrajiny i Ruska. Proč došlo k Majdanu, jak se žije národnostním menšinám na Krymu, co si myslí obyčejní Ukrajinci a Rusové...

Kosti v srdci, Hrad ve Skotsku a další knižní novinky (46. týden)

13.11.2022

Kniha Všechny cesty vedou k válce: Příběh Ruska a Ukrajiny očima českého reportéra, 2011–2022 v seznamech

Autorovy knížky

Vojtěch Boháč
česká, 1990
2022  92%Všechny cesty vedou k válce: Příběh Ruska a Ukrajiny očima českého reportéra, 2011–2022