Všechny čtyři hvězdičky přehled
Tara Dairman
Všechny čtyři hvězdičky série
1. díl >
Seznamte se s jedenáctiletou Gladys Gatsbyovou, nejpřísnější restaurační kritičkou! Gladys Gatsbyová má už od sedmi let velkou lásku – vaření. Aby o ni rodiče neměli strach, vařila vždy tajně, když byla doma sama. Teď jí je jedenáct a po nehodě s creme brulée (byl to jen takový malý oheň) má Gladys zákaz vstupu do kuchyně. Je nešťastná, ale brzy si najde novou zábavu. Do literární soutěže, kterou vyhlásily místní noviny, pošle smyšlený životopis restaurační kritičky. Omylem se životopis zatoulá do jiné složky a Gladys přijde dopis s nabídkou napsat opravdovou kritiku…... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , Albatros (ČR)Originální název:
All four stars, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všechny čtyři hvězdičky. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Všechny čtyři hvězdičky v seznamech
(SPOILER) Tento příběh jsem poprvé četla asi před rokem, kdy jsem měla takovou malou čtenářskou krizi, ale tenhle příběh o Gladys, která miluje vaření, mě z toho lehce vytáhl. Po chvíli čtení se přeměníte v Gladys, která má pořádný průšvih, kvůli kterému se jí úplně změní život. Místo svého milovaného vaření se musí soustředit na “víc věci pro děti”, včetně školy, do které ještě k tomu nastupuje nová učitelka.
Z malé kuchařky se tak stane kritička restaurací, kvůli omylu, který je na jednu stranu trochu neuvěřitelný, ale v podání autorky to nějak splyne a vůbec Vám to nepřijde. Styl psaní je totiž velmi příjemný a knížka krásně plyne. Co bych mohla vytknout je, že myšlenky Gladys nejsou moc rozepsané, ale jinak velmi doporučuji gurmánům i obyčejným strávníkům