Všelijaké povídky přehled

Všelijaké povídky
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44999/vselijake-povidky-44999.jpg 4 27 27

Po úspěchu Básní (2005) a Hluboké orby (2007) přichází Jan Haubert s novou knihou, tentokrát souborem 15 krátkých textů pod názvem Všelijaké povídky. Poprvé se tedy představuje jako povídkář - a možná přesněji i jako fejetonista, neboť nejedna Všelijaká povídka se vyznačuje právě stylem na trojmezí poetického vyprávění, humoresky a novinařiny. Autor v nich rozvíjí svou péči o jazykovou formu v kontrastu s groteskním, tentokrát ovšem i (přiměřeně!) melancholickým obsahem. Ve Všelijakých povídkách se setkáme s epizodami z autorova dětství a školních let, podíváme se do strašidelné léčebny, budeme svědky pokusu o emigraci i výslechu v Bartolomějské, doprovodíme Visací zámek na zájezd do Ameriky (podobnost s Leningradskými kovboji budiž vskutku náhodná) i na fotbalový turnaj. Kniha je ilustrována více než dvěma desítkami kreseb Zbyňka Kouby.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všelijaké povídky. Přihlašte se a napište ho.

harena
15.10.2019 5 z 5

S úsměvem si říkám: pěkné, pěkné. Povídky mě pobavily, potěšily a určitě chválím ilustrace Zbyňka Kouby, perfektně se k povídkám hodily.

haki34
27.06.2019 4 z 5

byly opravdu všelijaké..některé mi přišly useknuté, někeré nudné , až jsem znejistěla...a některé naprosto husté, že jsem si říkala waaaau, to je za 5...takže...když to zprůměruju, přimyslím si hlas VZ1 aka autora Honyho Ušatce, jak tyto storky vykládá ( a dle slovosledu a použité slovní zásoby se to přímo nabízí) , dávám čisté 4*
a doporučuju nejen fandům VZ, ale všem punkerům a milovníkům neotřelých zážitků...
(p.s. docela jsem se posmála u výletu do Emeriky a pobála u strašidelného ústavu - o to víc, že poslední 2 roky pracuju jak v blázinci, tak v léčebně dlouhodobě nemocných :D ale ty naše jsou hezké, přívětivé a příjemné :D...můj muž zas ocenil technické jako Hokejík a návod na výrobu zaručeného budíku :D))

kubrus
11.01.2016 5 z 5

Perfektně vtipná kniha, autor je prostě REBEL :)

Kniha Všelijaké povídky v seznamech