Všichni moji strýčkové přehled
Viktor Fischl
Komorní vyprávění o rodinné sounáležitosti příslušníků rozvětvené židovské rodiny na počátku století.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všichni moji strýčkové. Přihlašte se a napište ho.
Milé, poetické, vzpomínkové čtení s lehce smutnou závěrečnou linkou z jedné velké židovské rodiny. Pan Fischl píše krásným jazykem, okořeněným humorem a lyrikou.
Audiokniha čtená Josefem Somrem ve standardní vysoké kvalitě, ale jinak musím říct, že mám jiné autorovy knihy radši. Možná hodnotím moc tvrdě, když jde vlastně o nalezený rukopis, nejspíš by bylo bývalo došlo k nějakému učesání, tak celkově tři a půl hvězdy.
Kniha Všichni moji strýčkové v seznamech
1990 | Dvorní šašci |
1996 | Hovory s Janem Masarykem |
2005 | Kuropění |
1991 | Pátá čtvrť |
1990 | Dr. Karel Steinbach - svědek téměř stoletý |
Nesympatické čtení. Sentimentální vzpomínání na velmi rozvětvenou židovskou rodinu je sledem místy vtipných, často však omšelých historek. Prostopášný strýček Jakub mě iritoval nejvíc. "Ten uměl žít." Prošukat celý život bez empatie k zavrženým ženským protějškům, to není "umění života", ale sobecké hajzlíkovství. Jistě, kdo by nechtěl zemřít při sexu. Ptá se ale někdo druhé zúčastněné osoby, jak ta událost nesla? Pro mnohé jistě traumatický zážitek.