Všude kolem černý les přehled
Ruth Warburton
ROZLUČKU PŘED SVATBOU… Leonora, spisovatelka úspěšných detektivek, žije sama celkem spokojeným životem v Londýně až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé kamarádky Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s většinou z nich má společné pouze to, že se znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. Zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí a spolu s další přítelkyní se rozhodnou, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události… …NAVŠTÍVÍ SMRT Leonora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2016 , Audioteka , BookmediaOriginální název:
In a Dark, Dark Wood, 2015
Interpreti: Simona Postlerová
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všude kolem černý les. Přihlašte se a napište ho.
Do poloviny knihy se v příběhu nic moc neděje. Vlastně se řeší jen „potrhlá" Flo a rozlučka.
Od poloviny začal mít příběh spád a udržoval mě v napětí. Nicméně vraha jsem od oné poloviny knihy věděla a i jeho motiv. Zajímalo mě zda jsem se trefila a trefila. Alespoň pro jednou.
Knihu doporučuji těm, kterým nevadí pomalejší rozjezd příběhu.
Toto je již druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět jsem velmi spokojená. Napínavý příběh, který jsem přečetla během jediného dne.
Britská královna zločinu Ruth Ware se vrací s novým románem!
26.10.2022
Kniha Všude kolem černý les v seznamech
v Přečtených | 1 050x |
vraždy thrillery nemocnice, špitály ztráta paměti, amnézie pátrání v minulosti vyrovnání se s minulostí
2016 | Všude kolem černý les |
2017 | Žena z kajuty č. 10 |
2018 | Hra na lháře |
2019 | Smrt paní Westawayové |
2022 | Chata v horách |
Já Ruth Ware ráda. Miluju její styl psaní, i když mě od ní více baví ponurá atmosféra Hry na lháře nebo Smrti paní Westawayové. Nečtu ji pro rozuzlení, a tak mi ani nevadí, že mi přišlo prostě jen dostatečné. Stránky mi ubíhaly pod rukama, Ware je důkazem, že čtivost nutně nevyžaduje přemrštěnou akci na každé stránce. Baví mě její psychologie.